ΣΤΙΛ FASHION NEWS

Kenzo: Aποχωρεί ο Felipe Oliveira Baptista από τον οίκο


The Jennettes

28 Απριλίου 2021

Kenzo: Aποχωρεί ο Felipe Oliveira Baptista από τον οίκο

O oίκος Kenzo απόφάσισε να μην προβεί σε ανανέωση του συμβολαίου με τον Felipe Oliveira Baptista. Ο Πορτογάλος σχεδιαστής κατέχει τα ηνία του οίκου που εδρεύει στο Παρίσι εδώ και δυο χρόνια, με την συνεργασία τους να λήγει στις 30 Ιουνίου.

Σύμφωνα, μάλιστα, με το WWD, ο Kenzo δεν θα ανακοινώσει αμέσως τον επόμενο creative director, αλλά θα αναζητήσει μία διαφορετική καλλιτεχνική κατεύθυνση για όσο διάστημα χρειαστεί, ώσπου να βρει αυτόν που εκφράζει την φιλοσοφία του.

Στη δήλωσή του, ο Oliveira Baptista είπε: "Είχα την τιμή να υπηρετήσω αυτόν τον καταπληκτικό οίκο και την κληρονομία του ιδρυτή του Kenzo Takada. Θα ήθελα να ευχαριστήσω τις ομάδες μου για το ταλέντο και την αφοσίωσή τους".

Ο Πορτογάλος σχεδιαστής ήταν αυτός που επανέφερε τις γυναικείες συλλογές Kenzo στην Εβδομάδα Μόδας του Παρισιού παρουσιάζοντας δυο shows. Ήταν επίσης στη διάρκεια της θητείας του, που έφυγε από τη ζωή ο Kenzo Takada, τον περασμένο Οκτώβριο, και με τη συλλογή του για τη σεζόν Fall 2021 τίμησε τον θρύλο της μόδας. Νωρίτερα, μέσα στον Νοέμβριο κυκλοφόρησε μία caspule συλλογή φόρο τιμής στον Takada, αλλά και τον επίσης ιάπωνα σχεδιαστή Kansai Yamamoto, που είχε πεθάνει λίγους μήνες νωρίτερα.

Ο Oliveira Baptista ανέλαβε ως creative director στον οίκο Kenzo το 2019, μετά την Lacoste στην οποία ήταν από το 2010 ως το 2018.

Δείτε ακόμη: Oι ωραιότερες εσπαντρίγιες

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τις τάσεις της μόδας, τα τέλεια outfits και τα πιο hot fashion news.