ΣΤΙΛ FASHION NEWS

Amalia Vrana Seawear: H συλλογή μαγιό “Reflections” αντανακλά ρετρό κομψότητα και οικολογική συνείδηση


Μάρθα Κουμπάνη

25 Μαΐου 2021

Amalia Vrana Seawear: H συλλογή μαγιό “Reflections” αντανακλά ρετρό κομψότητα και οικολογική συνείδηση

Τα Amalia Vrana Seawear είναι ένα νέο brand που ξεκίνησε το 2018 από την  Αμαλία Βρανά στο βροχερό Λονδίνο, σαν μια ευκαιρία διερεύνησης της σύγχρονης ελληνικής σχεδιαστικής ταυτότητας. Η Αμαλία είναι Αρχιτέκτονας, με μεταπτυχιακό στο Βιοκλιματικό Σχεδιασμό, και μετά από ένα short course μόδας στη Central Saint Martins, αποφάσισε να ξεκινήσει τη δική της συλλογή. Φυσικά, οι πτυχές της αρχιτεκτονικής και της αειφορίας καθορίζουν την ταυτότητα του brand.

jenny.gr

Το brand επηρεάζεται σχεδιαστικά από την Ελλάδα του σήμερα, θέλοντας να προβάλλει την κουλτούρα του ελληνικού καλοκαιριού: το πώς εμείς οι Έλληνες περνάμε ώρες γύρω από το νερό, και το πώς μας διαμορφώνει πολιτισμικά η σχέση μας με τη θάλασσα.
Δημιουργούμε “sea-wear”, μαγιό που μπορούν να φορεθούν όλες τις ώρες και σε διαφορετικές δραστηριότητες, συνδυάζοντας ανεπιτήδευτη κομψότητα, με μοναδικό και άνετο σχεδιασμό. Για εμάς η οικολογική συνείδηση, οι νέες τεχνολογίες και η σχεδιαστική ταυτότητα είναι άρρηκτα συνδεδεμένες. Χρησιμοποιούμε μονόχρωμα υφάσματα από «αναγεννημένο» νάιλον, για την κατασκευή του οποίου συλλέγονται απορρίμματα όπως δίχτυα ψαρέματος, υφάσματα ή βιομηχανικό πλαστικό που διαφορετικά θα μόλυναν τη γη και τις θάλασσές μας.

jenny.gr

Τα τυπωμένα μας υφάσματα τυπώνονται στην Ελλάδα, με prints αποκλειστικά δικού μας σχεδιασμού. Όλα τα προϊόντα μας είναι περιορισμένης διαθεσιμότητας, και όλα, φυσικά, made-in-Greece.
Η τελευταία μας συλλογή ονομάζεται “Reflections”, μία λέξη κυριολεκτικής και μεταφορικής σημασίας, που επανα-νοηματοδοτήθηκε κατά τη διάρκεια της πανδημίας. Σχεδιαστικά, έμπνευση αποτέλεσε η δουλειά του Olafur Eliasson με θεματολογία με το νερό και το φως, η αρχιτεκτονική και το φυσικό φαινόμενο των αντανακλάσεων.

jenny.gr

Τα 3 must-have pieces που θα προτείναμε για το φετινό καλοκαίρι είναι το υπέροχο μπλε Yves Swimsuit, το μοναδικό Gropius - από τα signature κομμάτια μας, που φέτος κυκλοφορεί σε σκούρο μπλε- και κάποιο από τα τυπωμένα μας κομμάτια, αλλά είναι σχεδόν αδύνατο να επιλέξουμε ένα!

jenny.gr

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τις τάσεις της μόδας, τα τέλεια outfits και τα πιο hot fashion news.