ΣΤΙΛ FASHION NEWS

O οίκος Valentino θα παρουσιάσει το couture show του στην Βενετία


Μάρθα Κουμπάνη

31 Μαΐου 2021

O οίκος Valentino θα παρουσιάσει το couture show του στην Βενετία
O οίκος Valentino θα παρουσιάσει τη συλλογή Υψηλής Ραπτικής στη Βενετία

Ο creative director του oίκου Valentino Pierpaolo Piccioli αφήνει τη φαντασία του να ρέει και τα «φανταστικά ταξίδια» του τον οδηγούν στη Βενετία.

Όπως αποκάλυψε το WWD, o σχεδιαστής θα παρουσιάσει την couture συλλογή γαι το φθινόπωρο 2021-22 το φθινόπωρο στην ιταλική λιμνοθάλασσα στις 15 Ιουλίου, αποκαλώντας το Valentino Des Ateliers.

«Μία από τις πιο απαιτητικές πτυχές της δουλειάς μου κατά τη διάρκεια αυτών των πρωτοφανών χρόνων ήταν ο επαναπρογραμματισμός ορισμένων από τις επαναλαμβανόμενες σκέψεις μου, οι οποίες βέβαια περιελάμβαναν την ιδέα και τον τόπο για τα couture shows μου», δήλωσε ο Piccioli. Η mood στο οποίο βρισκόμαστε «ταξίδι με τη φαντασία» με ώθησε να ονειρεύομαι πιο σκληρά και περισσότερο. Η επόμενη συλλογή μου θα έχει το όνομα Valentino Des Ateliers και η συνολική προσέγγιση αυτού του έργου έχει να κάνει με το ίδιο το όνομα. Προκάλεσα τον εαυτό μου να ενορχηστρώσω μια συμφωνία διαφορετικών ψυχών, μυαλού και δημιουργικών συνεισφορών. Όλες αυτές οι ενέργειες οδήγησαν το όραμά μου στη Βενετία. Αυτή η πόλη δημιουργεί πραγματικά και αυθόρμητα δονήσεις στην τέχνη, το θέατρο, τη μουσική, την αρχιτεκτονική, τον κινηματογράφο και οτιδήποτε έχει να κάνει με τη δημιουργικότητα. Γι 'αυτό ήταν μια φυσική απόφαση να ακολουθήσουμε αυτήν την ιδέα. Είμαι σχεδιαστής, δημιουργός μόδας και πρέπει να εντάξω τις δημιουργίες μου σε συγκεκριμένα πλαίσια. Η Βενετία είναι το πλαίσιο της συλλογής Valentino Des Ateliers. "

Το show θα προβληθεί ζωντανά στην πλατφόρμα Fédération de la Haute Couture et de la Mode και σε ψηφιακά κανάλια. Ένας επιλεγμένος αριθμός επισκεπτών θα προσκληθεί στη Βενετία, σύμφωνα πάντα με τους ισχύοντες περιορισμούς και ακολουθώντας όλα τα απαραίτητα μέτρα ασφαλείας, δήλωσε η εταιρεία.

Η Haute Couture Week στο Παρίσι θα πραγματοποιηθεί από τις 5 έως τις 8 Ιουλίου με φυσικές παραστάσεις και παρουσιάσεις. Όπως αναφέρθηκε, η επίδειξη ραπτικής Armani Privé θα πραγματοποιηθεί στο Παρίσι στις 6 Ιουλίου στην έδρα της Ιταλικής Πρεσβείας.

Η πανδημία έχει προκαλέσει τον Piccioli να αλλάξει τα σχέδιά του για τη γραμμή ραπτικής αρκετές φορές τον τελευταίο χρόνο. Τον Ιανουάριο, παρουσιάστηκε ψηφιακά το show το οποίο ονόμασε Code Temporal.

To show περιελάμβανε μια παρουσίαση που σχεδιάστηκε από τον designer σε διάλογο με τον Βρετανό καλλιτέχνη, μουσικό, τραγουδιστή και τραγουδοποιό Robert Del Naja, επίσης γνωστό ως 3D, και ιδρυτικό μέλος του συγκροτήματος Massive Attack.

Δείτε ακόμη: Tα πιο εντυπωσιακά looks της Valentino S/S 21

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τις τάσεις της μόδας, τα τέλεια outfits και τα πιο hot fashion news.