ΣΤΙΛ FASHION NEWS

H iconic τσάντα Fendi Βaguette επιστρέφει 15 χρόνια μετά, στο reboot του Sex & The City


Μάρθα Κουμπάνη

20 Ιουλίου 2021

H iconic τσάντα Fendi Βaguette επιστρέφει 15 χρόνια μετά, στο reboot του Sex & The City
H iconic Fendi Βaguette τσάντα επιστρέφει στο reboot του Sex & The City

Όταν σκέφτεστε iconic τσάντες, υπάρχει κάποια συγκεκριμένη που έρχεται στο μυαλό σας; Αν βλέπατε Sex & The City, σίγουρα αυτή την τσάντα μπορείτε εύκολα να την αναγνωρίσετε. Ήταν μία από τις αγαπημένες τσάντες της Carrie Bradshaw.

O oίκος Fendi αποφάσισε να την επαναφέρει το 2019 και από τότε είναι παντού. Αλλά η τσάντα Baguete έχει περισσότερη ιστορία από ό, τι, ίσως, γνωρίζετε. Σχεδιασμένη το 1997 από την Silvia Venturini Fendi, έσπασε τους κανόνες του μινιμαλισμού της δεκαετίας του '90. Η μοναδική τσάντα εξελίχθηκε σύντομα σε αντικείμενο λατρείας, που αγαπήθηκε από trendspotters και έγινε το signature κομμάτι τoυ Fendi. Το όνομα «Baguette» προέρχεται από την παραδοσιακή γαλλική μπαγκέτα, την οποία συνήθως οι Γαλλίδες κρατούν κάτω από τον βραχίονα.

Η τσάντα Fendi Baguette έγινε μία από τις πρώτες It bags του κόσμου και ήταν παντού στα τέλη της δεκαετίας του '90 και στις αρχές της δεκαετίας του 2000 - και τώρα είναι πίσω και μάλιστα για να μείνει.

jenny.gr

Πέρασαν περισσότερα από 15 χρόνια από την τελευταία φορά που είδαμε την Carrie Bradshaw και την τσάντα της Fendi Baguette στην τηλεόραση. Όμως, η επερχόμενη κυκλοφορία του Sex And The City's reboot, με τίτλο... And Just Like That, σημαίνει ότι το signature της  Bradshaw θα επιστρέψει στο HBO Max.

Το περασμένο Σάββατο, η Sarah Jessica Parker, εντοπίστηκε να γυρίζει μια σκηνή στη Νέα Υόρκη, κρατώντας μια μοβ Fendi Baguette από παγιέτες με το διπλό F του οίκου. Οι σχεδιαστές κοστουμιών του reboot, η Molly Rogers και ο Danny Santiago (που ανέλαβαν τα καθήκοντα της Patricia Field ), συνδύασαν την τσάντα με printed φόρεμα, ζακέτα σε ιβουάρ απόχρωση και layers από κολιέ.

Με την επιστροφή των τάσεων των 00s, όπως τα χαμηλοκάβαλα τζιν, οι κορσέδες και τα cut-out, δεν αποτελεί έκπληξη το γεγονός ότι το στιλ που ορίζει η εποχή της Bradshaw μας εμπνέει νοσταλγία.

jenny.gr

Τα τελευταία χρόνια, η τσάντα του ιταλικού οίκου έχει γίνει ένα must have κομμάτι με τα resale sites στο διαδίκτυο να βλέπουν μια άνοδο στις πωλήσεις και τις αναζητήσεις. Από την κυκλοφορία της το 1997, η Fendi έχει πουλήσει πάνω από ένα εκατομμύριο εκδόσεις του στιλ, οδηγώντας τους Financial Times να την ονομάσουν «την πρώτη It τσάντα». 

Ο οίκος γιόρτασε την επανακυκλοφορία της τσάντας το 2019 με τη Sarah Jessica Parker στη διαφημιστική καμπάνια, αναγνωρίζοντας την επιρροή της. Σε όλο το Sex And The City, η Baguette έγινε βασικό στοιχείο της ντουλάπας της Bradshaw. Η εκδοχή που φορούσε η Parker στα γυρίσματα του ...And Just Like That είναι παρόμοια με εκείνη που έκλεψε την παράσταση στη σεζόν 3. Στο επεισόδιο, ένας ληστής αποσπά την Fendi της Bradshaw και εκείνη τον διορθώνει λέγοντας: "Είναι μια Baguette".

H ίδια τσάντα βρέθηκε στο Victoria and Albert Museum της Αγγλίας, στα πλαίσια της έκθεσης "Bags: Inside Out" τον Δεκέμβριο του 2020.

 Δείτε τις 5 πιο εντυπωσιακές Fendi Baguettes τώρα

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τις τάσεις της μόδας, τα τέλεια outfits και τα πιο hot fashion news.