ΣΤΙΛ FASHION NEWS

Mια διαδηλώτρια εισβάλλει στο show Louis Vuitton για να περάσει ένα σημαντικό μήνυμα


Μάρθα Κουμπάνη

6 Οκτωβρίου 2021

Mια διαδηλώτρια εισβάλλει στο show Louis Vuitton για να περάσει ένα σημαντικό μήνυμα
Mια διαδηλώτρια εισέβαλε με πανό στο show Louis Vuitton για να περάσει ένα σημαντικό μήνυμα

Το απόγευμα της Τρίτης οι ανθρωποι της μόδας συγκεντρώθηκαν σε μία από τις αίθουσες του μουσείου του Λούβρου για να παρακολουθήσουν ζωντανά μετά από καιρό, το show του οίκου Louis Vuitton.

Και είναι αλήθεια ότι το show είχε αυτή την μαγευτική ατμόσφαιρα drama. Τα μοντέλα περπάτησαν κάτω από επιβλητικούςκαι πολυτελείς πολυελαίους φορώντας εντυπωσιακά ενδύματα με πολύ έντονους ώμους, μακριές κάπες, δαντέλες και αισθητική εμπνεσυμένη από την Εδουαρδιανή εποχή (Ηνωμένο Βασίλειο 1901-1910).

Τα εντυπωσιακά looks που σχεδίασε ο Nicolas Gesquiere ωστόσο δεν ήταν η μοναδική αιτία του δράματος. 

jenny.gr

Το show διακόπηκε αναπάντεχα, όταν μία διαδηλώτρια εισέβαλε στο runway και διαμαρτυρήθηκε υπερ του κλίματος. Στο πανό που ύψωσε μπροστά σε δεκάδες φωτογράφων έγραφε OVERCONSUMPTION = EXTINCTION, δηλαδή η υπερκατανάλωση ισούται με εξάλειψη.

Στο πανό υπήρχαν ακόμα τα λογότυπα τριών γαλλικών ομάδων ακτιβιστών. Στόχος της διαμαρτυρίας ήταν να αναδείξει τη σπάταλη πλευρά της βιομηχανίας της μόδας και να στείλει το μήνυμα ότι η βιομηχανία όπως τη γνωρίζουμε κινείται προς μια πολύ αβέβαιη κατεύθυνση. Η διαδηλώτρια τελικά απομακρύνθηκε από φρουρούς ασφαλείας, ωστόσο το σημαντικό της μήνυμα κάνει τον γύρο του κόσμου και αν μη τι άλλο αξίζει να ακουστεί

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τις τάσεις της μόδας, τα τέλεια outfits και τα πιο hot fashion news.