ΣΤΙΛ FASHION NEWS

Γιατί ο Bottega Veneta έβαψε το Σινικό Τείχος πράσινο;


Μάρθα Κουμπάνη

12 Ιανουαρίου 2022

Γιατί ο Bottega Veneta έβαψε το Σινικό Τείχος πράσινο;
Η ενέργεια που προκάλεσε αντιδράσεις

Είναι άραγε ορατό το Σινικό τείχος από τη Σελήνη; Αυτό είναι κάτι το οποίο δεν μπορούμε να γνωρίζουμε. Αν όμως ο μύθος ήταν αληθινός, τότε αυτές τις ημέρες οι αστροναύτες μπορούν να θαυμάσουν μια καταπράσινη πινελιά κοιτάζοντας προς την Κίνα.

Ο λόγος είναι πως ο εμβληματικός οίκος Bottega Veneta «κατέλαβε» μέρος του Σινικού Τείχους για να γιορτάσει την επερχόμενη Κινεζική Πρωτοχρονιά και το «έβαψε» στο iconic Bottega Green.

Το μήνυμα, που εμφανίζεται σε ένα επικλινές τμήμα του Σινικού Τείχους, γράφει «新春快乐», το οποίο σημαίνει «Καλή Χρονιά» μαζί με το λογότυπο του brand και χρωματίζονται στις αποχρώσεις του πράσινου και του πορτοκαλί, που θεωρούνται σύμβολο τύχης.

Η εγκατάσταση θα παραμείνει εκεί μέχρι τις 12 Ιανουαρίου, ενώ ο ιταλικός οίκος έχει δεσμευτεί για μια δωρεά προς υποστήριξη της ανακαίνισης και συντήρηση του «Shanhai Pass», του σημείου εκκίνησης του ανατολικού άκρου του Σινικού Τείχους. Ιστορικά, αυτό το πέρασμα είναι γνωστό ως «Πρώτο πέρασμα κάτω από τον Παράδεισο».

Ακόμα ο Bottega Veneta αλλάζει το signature πράσινο του σε πορτοκαλί και προσθέτει ένα διακριτικό σχέδιο τίγρης στη δερμάτινη τσάντα Cassette intrecciato στην Chinese New Year capsule.

Jenny.Gr

Είναι από τις σπάνιες περιπτώσεις που το Σινικό Τείχος φιλοξενεί μια καμπάνια μόδας. Το τελευταίο brand που βρέθηκε εκεί ήταν ο Fendi το 2007. Όπως ήταν φυσικό η κίνηση αυτή του οίκου προκάλεσε θετικές, αλλά και πολλές αρνητικές αντιδράσεις.

«Βάζουμε designer labels στα 7 θαύματα του κόσμου; Αν ναι, θέλω να εισιτήριο για φύγω από τον πλανήτη», έγραψε ένας χρήστης.

«Θέλετε να γιορτάσετε το Σεληνιακό Νέο Έτος της Κίνας και το πρώτο πράγμα που κάνετε είναι να βάλετε ένα πράσινο χαλί στο Σινικό Τείχος; Πράσινο; Για το Σεληνιακό Νέο Έτος; Ποιος το ενέκρινε;» σχολιάσε άλλος

«Αυτό είναι απαίσιο. Εκπλήσσομαι που το επέτρεψε η κινεζική κυβέρνηση, ανεξαρτήτου δωρεάς ή όχι», «Απίστευτα χαζό», «WTF», «Αυτό είναι ασέβεια», είναι μερικά ακόμη σχόλια.

Σε κάθε περίπτωση, το θέαμα είναι αναμφίβολα εντυπωσιακό -ακόμα κι αν δεν το βλέπετε από το διάστημα.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τις τάσεις της μόδας, τα τέλεια outfits και τα πιο hot fashion news.