ΣΤΙΛ FASHION NEWS

O Filippo Grazioli είναι ο νέος creative director του οίκου Missoni


Μάρθα Κουμπάνη

21 Μαρτίου 2022

O Filippo Grazioli είναι ο νέος creative director του οίκου Missoni
Ο Grazioli δεν είναι νέος στην βιομηχανία της μόδας. Αντίθετα έχει διαγράψει μία εντυπωσιακή πορεία.

O οίκος Missoni ανακοίνωσε τον νέο creative director, ο οποίος ακούσει στο όνομα, Filippo Grazioli. Ο Grazioli δεν είναι νέος στην βιομηχανία της μόδας. Αντίθετα έχει διαγράψει μία εντυπωσιακή πορεία.

Ο 41χρονος Grazioli αποφοίτησε από το Instituto Europeo di Design του Μιλάνου και συνέχισε την επαγγελματική του πορεία στο Παρίσι, όπου γνώρισε τον Martin Margiela και έμεινε στο πλευρό του έως το 2013. Μετά από ένα σύντομο πέρασμα απ’ τον οίκο Hermès ως senior designer στις γυναικείες συλλογές το 2015, βρέθηκε στον Givenchy στη θέση του διευθυντή των συλλογών. Εκεί γνώρισε τον Ricardo Tisci. Η γνωριμία τους ήταν ιδιαίτερα σημαντική καθώς αποτέλεσε την αφορμή να τον ακολουθήσει στον οίκο Burberry, όπου διετέλεσε διευθυντής των runway συλλογών μέχρι σήμερα.

Στον νέο του ρόλο θα είναι υπεύθυνος για τις ανδρικές και γυναικείες συλλογές του οίκου Missoni και θα αντικαταστήσει τον Alberto Caliri, ο οποίος ήταν επί πολλά χρόνια το δεξί χέρι της Angela Missoni και είχε οριστεί υπεύθυνος για τις collections, μετά την αποχώρησή της από τη θέση της καλλιτεχνικής διευθύντριας, ύστερα από 24 χρόνια. Η αποχώρησή της Angela το 2021 ήρθε τέσσερα χρόνια μετά την απόφαση της οικογένειας Missoni να πουλήσει το 41.2% των μετοχών της στο ιταλικό fund FSI και τον ορισμό του Livio Proli ως CEO της εταιρίας (2020).

Έκτοτε έχει αναλάβει τον ρόλο της πρόεδρου της εταιρείας.


Ο ίδιος ο σχεδιαστής δήλωσε: «Είμαι ευγνώμων για την ευκαιρία που μου δίνεται, και τη δυνατότητα να διαμορφώσω ακόμη περισσότερο την εμπειρία μου μέσα από ένα νέο όραμα που θα διατηρεί τον ενθουσιασμό, την φρεσκάδα, την αίσθηση των χρωμάτων και την αισιοδοξία που αποτελούν θεμελιώδεις αξίες για τον οίκο Missoni».

Η πρώτη συλλογή του Grazioli για τον οίκο Missoni θα είναι η pre-fall 2022 για άνδρες και γυναίκες, που θα παρουσιαστεί στα τέλη του Μαΐου, ενώ το πρώτο του runway show θα πραγματοποιηθεί τον Σεπτέμβριο και θα αφορά τη συλλογή S/S 2023.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τις τάσεις της μόδας, τα τέλεια outfits και τα πιο hot fashion news.