ΣΤΙΛ FASHION NEWS

Ο Balenciaga έφυγε από το Twitter (και κάτι μας λέει πως θα ακολουθήσουν και άλλοι)


Τόνια Τζάφερη

15 Νοεμβρίου 2022

Ο Balenciaga έφυγε από το Twitter (και κάτι μας λέει πως θα ακολουθήσουν και άλλοι)
@balenciaga
Χιλιάδες χρήστες και celebrities απενεργοποιούν το twitter account τους, μετά την εξαγορά και τις ενέργειες του Elon Musk

Ένα πολύ αμήχανο και απρόβλεπτο περιβάλλον έχει δημιουργήσει ο Elon Musk, ο οποίος ανέλαβε τα ηνία του Twitter, κάνοντας την αρχή με μαζικές απολύσεις και συνδρομές -τις οποίες στη συνέχεια άλλαξε.

Ο οίκος Balenciaga είναι το πρώτο διεθνές fashion brand που προχωρά στην απενεργοποίηση του λογαριασμού του στο Twitter, όπου είχε 950.000 ακολούθους. Ενώ μόλις την προηγούμενη εβδομάδα, η Gigi Hadid, ανακοίνωσε πως κλείνει και αυτή το Twitter account της, ύστερα από την ρητορική μίσους και των fake news που κυριαρχούν στην κάποτε δημοφιλή πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης.

Ο Elon Musk είχε δηλώσει πως ο λόγος που αγόρασε το μέσο, ήταν προκειμένου να προσφέρει ελευθερία λόγου. Ωστόσο αυτό που έκανε είναι να απολύσει εργαζομένους και διευθυντικά στελέχη, να διαλύσει σημαντικά τμήματα, ενώ η υποτιθέμενη προώθηση της ελευθερίας του λόγου έχει οδηγήσει σε πιο χαλαρό έλεγχο του περιεχομένου της πλατφόρμας, με τα ρατσιστικά σχόλια, τη γενικότερη ρητορική μίσους και την παραπληροφόρηση να δίνουν και να παίρνουν.

Ενώ η συμβολή του Twitter στη βιομηχανία της μόδας είχε εξασθενίσει τα τελευταία χρόνια, ο Balenciaga ήταν ιδιαίτερα ενεργός, καθώς ο Creative Director του οίκου Demna, πρόσφερε περιεχόμενο για συζητήσεις και debates, όπως τα δερμάτινα σκουπίδια των $1.790, οι τσάντες τους οίκου και τα Crocs των $950.

Παρότι ο οίκος αρνήθηκε να σχολιάσει την κίνηση, επιβεβαίωσε πως έκλεισε τον λογαριασμό του στην πλατφόρμα.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τις τάσεις της μόδας, τα τέλεια outfits και τα πιο hot fashion news.