ΣΤΙΛ FASHION NEWS

Είναι τελικά τα μανιτάρια η απόλυτη εναλλακτική για το τεχνητό δέρμα;


JTeam

16 Δεκεμβρίου 2022

Είναι τελικά τα μανιτάρια η απόλυτη εναλλακτική για το τεχνητό δέρμα;
Pexels
Μπορεί το μανιτάρι να αντικαταστήσει το τεχνητό δέρμα και να γίνει επιτέλους η στροφή προς τα φυσικά υλικά;

Μπορούμε να έχουμε ένα προϊόν που να μοιάζει και να έχει την αίσθηση του δέρματος, αλλά να μην έχει κανέναν ζωικό παράγοντα; Μπορεί το μανιτάρι να αντικαταστήσει το τεχνητό δέρμα; Η εταιρία MycoWorks προσπαθεί ακριβώς αυτό. Χρησιμοποιούν το μυκήλιο, την ουσία που βρίσκεται στη ρίζα του μανιταριού, ώστε να φτιάξουν Reishi, το οποίο έχει ακριβώς την ίδια αίσθηση με το δέρμα και την ίδια εμφάνιση. Λογικό και επόμενο οι μεγάλες εταιρίες να ενδιαφέρονται πάρα πολύ!

Jenny.Gr
Pexels

Το 2007, ο Philip Ross, ένας καλλιτέχνης από το Bay Area, ετοιμαζόταν για μια έκθεση, στην οποία θα εξέθετε τη δουλεία του γύρω από την «μυκοτεχνία», δηλαδή την δημιουργία υλικών από την εκμετάλλευση του μυκηλίου. Ο Philip Ross χρησιμοποίησε σπόρους μανιταριών από τοπικές φάρμες και τους βοήθησε να αναπτυχθούν σε μια ουσία, την οποία ο ίδιος περιγράφει ως συγγενή της μεσαίας πυκνότητας πεπιεσμένης ίνας. Κατά τη διάρκεια της ετοιμασίας της έκθεσης, γνώρισε τη Sophia Wang, η οποία των βοήθησε στην παραγωγή του show.

«Ήμασταν μια βιοτεχνική start-up εταιρία, αλλά ήμασταν και καλλιτέχνες» ανέφερε η Wang, η οποία πλέον είναι η chief of culture της εταιρίας.

Η εταιρία, της οποίας τα κεντρικά γραφεία είναι στο Emeryville, της California, έχει κατοχυρώσει 75 πατέντες και απασχολεί πάνω από 160 υπαλλήλους στις Ηνωμένες Πολιτείες, την Γαλλία και την Ισπανία. Έχει επίσης κλείσει συνεργασίες με high-end εταιρίες, όπως η Hermès και προσφάτως η κατασκευαστική επίπλων Ligne Roset και η GM Ventures.

Η παγκόσμια αγορά για τα προϊόντα συνθετικού δέρματος αναμένεται να φτάσει τα $67 δις. μέχρι το 2030, σύμφωνα με το Research and Markets. Η αυτοαποκαλούμενη βιολογική αγορά δέρματος, η οποία περιλαμβάνει μόνο φυσικά υλικά, υπολογιζόταν ότι θα φτάσει τα $650 εκατομμύρια μέσα στο 2021 από την Polaris Market Research.

Μια πολλά υποσχόμενη αγορά, για ένα πολύ σοβαρό θέμα. Αναμένουμε τα καλύτερα.