ΣΤΙΛ FASHION NEWS

Η California γίνεται η πρώτη Πολιτεία που απαγορεύει με νόμο τις πωλήσεις γούνας


JTeam

6 Ιανουαρίου 2023

Η California γίνεται η πρώτη Πολιτεία που απαγορεύει με νόμο τις πωλήσεις γούνας
Gucci
Επιτέλους έγινε το πρώτο σοβαρό βήμα!

Η California έγινε και επίσημα η πρώτη Πολιτεία στις Η.Π.Α. που απαγόρευσε την πώληση και κατασκευή γούνας.

Πίσω στο μακρινό 2019 η πολιτεία είχε περάσει έναν νόμο που έκανε παράνομη την πώληση, την προσφορά για πώληση, την παρουσίαση για πώληση ή την διανομή για χρηματικό ή μη χρηματικό αντίτιμο προϊόντων γούνας, ο οποίος δεν είχε τεθεί σε ισχύ μέχρι την 1η Ιανουαρίου του 2023.

Ο νέος νόμος εφαρμόζεται μόνο σε νέα προϊόντα γούνας, δηλαδή χρησιμοποιημένες γούνες από μη κερδοσκοπικά thrift shops και second hand καταστήματα μπορούν να πωλούνται κανονικά. Επίσης δεν επηρεάζει προϊόντα που χρησιμοποιούν δέρμα ή μαλλί από πρόβατο. Με τον νόμο σε πλήρη ισχύ καταστήματα όπως το Macy’s, το Bloomingdale, το Saks Fifth Avenue και το Neiman Marcus σταμάτησαν τις πωλήσεις γούνας, όπως αναφέρει το WWD.

«Είμαστε ευγνώμονες στην California που πήρε θέση εναντίον αυτής της σκληρής βιομηχανίας επιβάλλοντας την απαγόρευση στην παραγωγή και στην πώληση γούνινων προϊόντων. Το γεγονός ότι 100 εκατομμύρια ζώα σκοτώνονται σε εργοστάσια γούνας για να γίνουν τίποτε άλλο παρά παλτό, καπέλα και άλλα παρόμοια προϊόντα είναι εξαιρετικά παλιό, ειδικά όταν υπάρχουν πιο ανθρώπινες και περιβαλλοντικές βιώσιμες πρακτικές.» λέει ο Jenny Berg, ο διευθυντής της California στο Humane Society των Η.Π.Α. «Χειροκροτούμε την California που ηγείται της μάχης ενάντια στη γούνα και στέλνει ένα δυνατό μήνυμα ότι τα ζώα δεν πρέπει πλέον να υποφέρουν και να πεθαίνουν για τη μόδα.»

Η απαγόρευση της γούνας έχει γίνει μια συνήθης πρακτική ανάμεσα στα μεγάλα fashion brands και τους μεγάλους οργανισμούς, με την Fashion Week της Κοπεγχάγης να ανακοινώνει ότι θα είναι fur-free τον προηγούμενο χρόνο. Εταιρείες που ακολούθησαν αυτό το παράδειγμα είναι η Kering Group, η Canada Goose, η Nordstrom, η Prada Group και άλλες.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τις τάσεις της μόδας, τα τέλεια outfits και τα πιο hot fashion news.