ΣΤΙΛ FASHION NEWS

Moda Povera: Η συλλογή του Olivier Saillard με ρούχα της μητέρας του, μάγεψε και συγκίνησε όλο το Παρίσι


Σοφία Χριστίνα Ραδίτσα

27 Ιανουαρίου 2023

Moda Povera: Η συλλογή του Olivier Saillard με ρούχα της μητέρας του, μάγεψε και συγκίνησε όλο το Παρίσι
Instagram/chrisvidaltenomaa
Στο Παρίσι, πέρα από την Couture Week, στον κόσμο της μόδας, γίνοται όμορφα πράγματα και η Moda Povera V Les Vêtements de Renée συλλογή του Olivier Saillard είναι ένα από αυτά.

Σε έναν κόσμο όπου η μόδα είναι πραγματικά μια πνευματική διαδικασία, η Moda Povera V Les Vêtements de Renée του Olivier Saillard είναι τόσο εσωτερική και συγκινητική, όσο δεν πάει άλλο.

Η τελευταία δόση από τις συνεχείς σειρές επιδείξεων μόδας με performance art του Saillard, ήταν η σειρά νούμερο πέντε και ήταν αφιερωμένη στη μητέρα του. Η ιδέα για αυτή τη σειρά ήταν να αδειάσει όλη την γκαρνταρόμπα της και να ανακατασκευάσει τα ρούχα της, ρούχα που φοριούνται σήμερα.

Προφανώς η τοποθεσία του event δημιουργεί μια συγκεκριμένη αίσθηση γύρω από αυτό. Η τοποθεσία λοιπόν ήταν το απόλυτα οβάλ Salon de la Princesse, ένα από τα καλύτερα παραδείγματα μπαρόκ αρχιτεκτονικής και διακόσμησης στο κόσμο, μέσα στο Archives Nationales. Είναι ένα μοναδικό γαλλικό ινστιτούτο, του οποίου τα αρχεία φτάνουν μέχρι και τον 7ο αιώνα.

Όπως και οι άλλες παρουσιάσεις του Saillard και αυτή ήταν απατηλά απλή, με μόνο ένα μοντέλο -την βετεράνο μοντέλο Axelle Doué- το οποίο ήταν ντυμένο με ένα απλό μαύρο καλσόν, ένα μαύρο body και μαύρα ψηλοτάκουνα. Η βάση αυτή επέτρεψε στον Olivier να την ντύσει με 30 looks από την ντουλάπα της μητέρας του, μεταμορφωμένα σε σικάτα και διαχρονικά κομμάτια. Ένας αφηγητής εξηγούσε το look καθώς η Axelle ντυνόταν.

Ξεκίνησε με ένα απλό σεντόνι με τα αρχικά της μητέρας του, Renée, το οποίο το μεταμόρφωσε σε μια ντραπέ τουνίκ, που θα μπορούσε κάλλιστα να περάσει για ρούχο του Yohji Yamamoto. Ακολούθησε μια σειρά από μακριά κολλητά φορέματα, τα οποία έγιναν από T-shirts.

«Η Renée είναι η μητέρα του Dany, της Jocelyne, του Michel, της Lucette, της Sylvie και του Olivier. Ήταν κοκκινομάλλα, με αρμονικό πρόσωπο, όπως η γοητεία του '40 και ένα μοναδικό ταπεραμέντο. Ήταν οδηγός ταξί και αυτή ήταν η ελευθερία της» εξήγησε ο Saillard πριν την αρχή του Moda Povera V.

Το να βγάζεις τα ρούχα σου μπροστά σε κοινό δεν είναι εύκολο, αλλά η Doué είχε τόση χάρη που το έκανε να μοιάζει αβίαστο, ενώ η ευγενική προσοχή που της έδινε ο Saillard καθόλη τη διάρκεια, έχτισε μια σκηνή αφοσίωσης και χάρης.

«Ακριβώς επειδή αυτά είναι σεμνά και ταπεινά ρούχα, ο τρόπος που τα φρόντιζε ανέδυε μια δόση αριστοκρατίας. Επίσης η φθορά άρχιζε να μοιάζει με κέντημα» είπε ο Saillard.

Παρουσιάστηκε τέσσερις φορές σε μια μέρα μπροστά σε κοινό μόλις 50 ατόμων. Η μόδα σημαίνει πολλά για το Παρίσι και τους Παριζιάνους και αυτό φάνηκε. Στο φινάλε της μετά το ένα λεπτό συνεχούς χειροκροτήματος, το οποίο κορυφώθηκε όταν ο Olivier αγκάλιασε τις δύο μεγάλες αδερφές του ου βρίσκονταν στο κοινό. Ήταν δακρυσμένες, όπως και όλοι οι υπόλοιποι.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τις τάσεις της μόδας, τα τέλεια outfits και τα πιο hot fashion news.

TAGS