ΣΤΙΛ FASHION NEWS

Marni FW 2023 RTW: Ένα σημείωμα γεμάτο απορίες και η μαξιμαλιστική διάθεση του Francesco Risso


Σοφία Χριστίνα Ραδίτσα

2 Φεβρουαρίου 2023

Marni FW 2023 RTW: Ένα σημείωμα γεμάτο απορίες και η μαξιμαλιστική διάθεση του Francesco Risso
Marni
Μια διαφορετική και άκρως ενδιαφέρουσα πασαρέλα από την Marni και τον creative director της Francesco Risso.

Μέσα στο Yoyogi National Gymnasium του Τόκιο, η Marni παρουσίασε μια μαξιμαλιστική συλλογή για το FW ‘23 γεμάτη με δυναμικά και κάποιες φορές έως και avant-garde ρούχα. Σε ένα γήπεδο καλυμμένο με λευκό χαρτί, ο creative director Francesco Risso έδειξε τα σχέδιά του σε 1.800 θεατές υπό τους ήχους της Tokyo Chamber Orchestra.

Σε κάθε θέση ο Risso άφησε ένα χειρόγραφο σημείωμα για τους θεατές του show, ώστε να το αναλογιστούν πριν την έναρξη. Το σημείωμα έγραφε «Γιατί κάνω ρούχα; Διότι είναι η συντροφιά μας και είναι πολύ περισσότερα από 'πεταχτά φιλιά'. Δεν ξέρω αν κάνω ρούχα που χρειάζεται ο κόσμος ή αν κάνω ρούχα που χρειάζονται ανθρώπους ή αν κάνω ρούχα για τους ανθρώπους που χρειάζομαι να χρειάζονται τα ρούχα που τους χρειάζονται… Αυτό που ξέρω είναι ότι σήμερα χρειαζόμαστε όλο και λιγότερα ρούχα που είναι περιττά».

Στην πασαρέλα η χρωματική παλέτα της συλλογής ήταν αρκετά απλή, αποτελούμενη μόνο από μαύρο, λευκό, κίτρινο και κόκκινο. Οι σιλουέτες κάλυπταν ένα ευρύ φάσμα από στενά μέχρι ογκώδη δραματικά κομμάτια. Οι oversized γραμμές ήταν εμφανείς, ειδικά στα blazer και στα παλτό, ενώ τα πλεκτά ήταν παντού με τα χνουδωτά mohair τους.

Το κεντρικό θέμα θα μπορούσαμε να πούμε ότι ήταν ξεκάθαρα το polka dot, αλλά και τα prints που θύμιζαν πλέγμα εμφανίστηκαν σε πολλά κομμάτια και υφάσματα.

Μια συλλογή που αποδείκνυε κατάφορα την διττή αγάπη του Risso για τα αέρινα και ρευστά ρούχα, όπως και για τα μίνιμαλ, γραμμικά. Ενδιαφέρουσα και μοντέρνα αν μη τι άλλο!

Δείτε τα αγαπημένα μας looks στην gallery που ακολουθεί.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τις τάσεις της μόδας, τα τέλεια outfits και τα πιο hot fashion news.