ΣΤΙΛ FASHION NEWS

Η Ελληνοαμερικανίδα Pelagia Kolotouros είναι η νέα creative director της Lacoste


Σοφία Χριστίνα Ραδίτσα

7 Φεβρουαρίου 2023

Η Ελληνοαμερικανίδα Pelagia Kolotouros είναι η νέα creative director της Lacoste
Lacoste
Μετά από μια επιτυχημένη καριέρα στον χώρο της μόδας, η Pelagia Kolotouros γίνεται η creative director της Lacoste!

Σε μία εποχή μεγάλων αλλαγών και διαρκών μετακινήσεων στον χαοτικό και δημιουργικό κλάδο της μόδας, η Lacoste ανακοινώνει ως νέα creative director του brand την Ελληνοαμερικανίδα Pelagia Kolotouros, έναν μήνα ύστερα από την αποχώρηση της Louise Trotter, η οποία κατείχε την θέση της creative director για τέσσερα χρόνια. Η αρχική πρόθεση της Lacoste ήταν να μην υπάρχει κάποιος επικεφαλής, αλλά μια κολεκτίβα δημιουργών μέσα από σχεδιαστικές ομάδες και εξωτερικές συνεργασίες. Από ότι φαίνεται όμως αυτές οι ομάδες χρειάζονται συντονισμό και η Pelagia Kolotouros θα είναι η επιβλέπουσα και όπως αναφέρει η ανακοίνωση θα είναι υπεύθυνη «να συντονίζει και να επιβλέπει τη συνεργασία μεταξύ των δημιουργικών ομάδων του brand, και των δημιουργικών κοινοτήτων και κολεκτίβων που συνεργάζονται με τη Lacoste».

Ποια είναι η Pelagia Kolotouros;

H σχεδιάστρια μόδας έχει καταγωγή από την Ελλάδα και τις Η.Π.Α., ενώ αποφοίτησε από το Parsons Design School της Νέας Υόρκης. Ξεκίνησε την καριέρα της το 2008 δουλεύοντας για τη Theory και στη συνέχεια συνεργάστηκε με τον οίκο Calvin Klein ως Design Director για τις ανδρικές συλλογές, αλλά και με το brand YEEZY ως artistic director συμπεριλαμβανομένης και της συνεργασίας με την adidas.

To 2017 προσχώρησε στη The North Face ως Global Creative Director, ενώ στη συνέχεια πήγε στην adidas, όπου επέβλεπε τις συνεργασίες με το Ivy Park και τον Pharrell Williams για γυναικείες και ανδρικές συλλογές.

Όπως θα δηλώσει η Deputy CEO της Lacoste, Catherine Spindler, στην ανακοίνωση της Lacoste, "Η άφιξη της φτάνει σε μία στιγμή ανανεωμένης καλλιτεχνικής προσέγγισης η οποία στοχεύει στο να δώσει ακόμα μεγαλύτερη ώθηση στη δημιουργικότητα και την πέραση του brand. Η Pelagia έχει όλα τα χαρακτηριστικά για να συνοδεύσει τη Lacoste στο νέο αυτό κύκλο δημιουργικής έκφρασης και στην επιδίωξη της φιλοδοξίας της: να γίνει το πιο επιδραστικό Γαλλικό brand στην αθλητική μόδα".

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τις τάσεις της μόδας, τα τέλεια outfits και τα πιο hot fashion news.