ΣΤΙΛ FASHION NEWS

Erdem FW 2023: Το σπίτι των «πνευμάτων» και η τρέλα της Βικτωριανής εποχής


Σοφία Χριστίνα Ραδίτσα

20 Φεβρουαρίου 2023

Erdem FW 2023: Το σπίτι των «πνευμάτων» και η τρέλα της Βικτωριανής εποχής
splashnews.com
Ένα σπίτι έδωσε τροφή στη φαντασία του Erdem Moralioglu και έγινε η αφορμή για την συλλογή του

Το σπίτι που αγόρασε ο σχεδιαστής Erdem Moralioglu με τον αρχιτέκτονα σύζυγό του, ήταν η έμπνευση για την FW 2023 συλλογή της Erdem. Ένα σπίτι που από το 1860 έως της αρχές του 20ου αιώνα φιλοξενούσε πάνω από 3.000 «έκπτωτα» κορίτσια και θεωρούνταν ένα άσυλο για αυτές. Όταν όμως ξεκίνησαν την ανακαίνιση και άρχισαν να ξεφλουδίζουν τις ταπετσαρίες βρήκαν τοξικά χρώματα, κρυμμένες πόρτες και ένα σύστημα παρακολούθησης. Όλο αυτό λοιπόν ζωντάνεψε στην φαντασία του φημισμένου «παραμυθά» και λάτρη της ιστορίας Erdem Moralioglu και έγινε μια συλλογή αφιερωμένη στην Βικτωριανή τρέλα.

Πολλά από τα ρούχα έμοιαζαν σα να είχαν βγει από τις παραισθήσεις των κατοίκων του σπιτιού, λόγω των εισπνοών τοξικών χρωμάτων, δημιουργώντας ένα παράδοξο, αλλά πολύ καλαίσθητο αποτέλεσμα. Ο ρομαντισμός της εποχής ήταν διάχυτος σε όλα τα looks με τις μαύρες πέρλες, που θύμιζαν μαύρη βροχή, να δίνουν την απαραίτητη λάμψη στο show. Φυσικά και από την χρωματική παλέτα δεν μπορούσαν να λείπουν χρώματα της παλιάς ταπετσαρίας, που ξεκίνησε το όλο θέμα, με το κίτρινο του αρσενικού και το λιλά να πρωταγωνιστούν.

Δείτε στην παρακάτω gallery τα αγαπημένα μας look από τη συλλογή FW 2023 της Erdem.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τις τάσεις της μόδας, τα τέλεια outfits και τα πιο hot fashion news.