ΣΤΙΛ RUNWAYS

Erdem S/S 2023: Η συλλογή ήταν ένα μεσαιωνικό έργο τέχνης υπό συντήρηση


Μάρθα Κουμπάνη

21 Σεπτεμβρίου 2022

Erdem S/S 2023: Η συλλογή ήταν ένα μεσαιωνικό έργο τέχνης υπό συντήρηση
PixelFormula
Ο Erdem Moralıoğlu εμπνεύστηκε από την διαδικασία αποκατάστασης των έργων τέχνης για την ανοιξιάτικη συλλογή του

Η συλλογή του Erdem Moralıoğlu για την άνοιξη ήταν μια από τις πιο όμορφες και ονειρεμένες μέχρι τώρα, που γεννήθηκε από την αγάπη του για όλα τα ιστορικά πράγματα, την εκτίμησή του για την τέχνη της μοδίστρας και την τρομερή φινέτσα του σπιτιού του που εδρεύει στο Λονδίνο.

Αντί για τη συνηθισμένη αφήγησή του που εξυμνούσε τις κομψές πολιτιστικές προσωπικότητες του παρελθόντος, ο σχεδιαστής συνάντησε ειδικούς σε θέματα αποκατάστασης σε μερικά από τα πιο σημαντικά ιδρύματα τέχνης του Λονδίνου: το Βρετανικό Μουσείο, την Tate, το V&A και την Εθνική Πινακοθήκη.

Αυτός και η ομάδα σχεδίασής του θαύμασαν τη σύνθετη δομή από τούλι που χρειαζόταν για να αναβιώσει ένα κεντημένο φόρεμα του 18ου αιώνα και την επιστήμη και την υπομονή που απαιτούνταν για να ξαναζωντανέψει μια ελαιογραφία του 15ου αιώνα.

Κατά συνέπεια, το ανοιξιάτικο σόου του διέσχισε αιώνες και δεκαετίες, αγγίζοντας την υπερβολή της Belle Époque, το New Look, τα Roaring ’20s και πολλά άλλα.

Πράγματι, ο Moralıoğlu ήταν τόσο ενθουσιασμένος με ολόκληρο το οικοσύστημα αποκατάστασης που αναφέρθηκε ακόμη και στα καλύμματα σκόνης που χρησιμοποιούνται για την προστασία σπάνιων αντικειμένων,καλύπτοντας πολλά από τα φορέματά του με ένα απόκοσμο στρώμα από διαφανές, κυματιστό ύφασμα.

Μερικά μοντέλα ήταν εντελώς καλυμμένα με πέπλο, άλλοτε λευκό που παρέπεμπε σε νυφικό και άλλοτε σε μαύρο. Μάλιστα το πρώτο look με μαύρο Bar jacket και μακριά φούστα, φόρος τιμής στη βασίλισσα Ελισάβετ Β'. (Η παρουσία της μπορούσε επίσης να γίνει αισθητή στις σιλουέτες και σε τέτοιες βασιλικές πινελιές όπως οι ουρές και οι drape ώμοι).

Υπήρχε μια αίσθηση κειμήλιου σε πολλά από τα υφάσματα από ξεθωριασμένα μπροκάρ σε ζακάρ - που ενίσχυσαν τη ρομαντική, πολύτιμη γοητεία των ρούχων. Υπήρχαν όμως πολλά για τη σύγχρονη γυναίκα, όπως πουκάμισα και φορέματα που αγκάλιαζαν το σώμα με σέξι κορσέδες.

Δείτε τα looks στην gallery παρακάτω:

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τις τάσεις της μόδας, τα τέλεια outfits και τα πιο hot fashion news.

TAGS