ΣΤΙΛ

Τέσσερις μέρες μόδας και μία κηδεία: Πώς οι σχεδιαστές τίμησαν τη βασίλισσα Ελισάβετ στην LFW


Μάρθα Κουμπάνη

20 Σεπτεμβρίου 2022

Τέσσερις μέρες μόδας και μία κηδεία: Πώς οι σχεδιαστές τίμησαν τη βασίλισσα Ελισάβετ στην LFW
Οι σχεδιαστές τίμησαν τη βασίλισσα Ελισάβετ μέσα από τα shows τους στην Εβδομάδα Μόδας του Λονδίνου

Ακόμη και πριν από την κηδεία της βασίλισσας Ελισάβετ την Δευτέρα στο Αβαείο του Γουέστμινστερ, όταν η Εβδομάδα Μόδας του Λονδίνου ανέστειλε κάθε άλλη εκδήλωση, οι σχεδιαστές απέτισαν φόρο τιμής στη βασίλισσα Ελισάβετ Β' στα shows τους. Παρουσίασαν special outfits, χρησιμοποίησαν συμβολικά patterns και μοτίβα και τύπωσαν μηνύματα στα ρούχα τους.

Θέλοντας να επισημάνει την «ευρεία υποστήριξη της βασίλισσας για δημιουργική ελευθερία», ο Michael Halpern παρουσίασε ένα gown σε αποχρώσεις του μπλε σε σχέδιο που παρέπεμπε σε εκείνο που φορούσε η μονάρχης για να παρακολουθήσει μια όπερα το 1957 με τον τότε Γάλλο πρόεδρο. Η εκδοχή του ήταν μια πιο ογκώδης σιλουέτα με μαντήλι στο κεφάλι, και μια επιβλητική κάπα.

Jenny.Gr

Η Nensi Dojaka τίμησε τη μνήμη της, στρώνοντας ένα χαλί με λευκές ορτανσίες και δίνοντας στα μοντέλα να κρατήσουν ένα κλαδάκι κρίνο της κοιλάδας, το αγαπημένο λουλούδι της βασίλισσας.

Jenny.Gr

Στην επίδειξη του την παραμονή της εβδομάδας μόδας, ο Harris Reed έδωσε σε ένα από τα μοντέλα του, ένα μπουκέτο με τα ίδια λουλούδια για να ολοκληρώσει το νυφικό look του φινάλε.

Jenny.Gr

Στο Βρετανικό Μουσείο, ο Erdem άνοιξε το show του με ένα μαύρο σακάκι και μακριά φούστα. Η συλλογή του χαρακτηρίστηκε από βαριές, μεσαιωνικές couture σιλουέτες, στις οποίες πρόσθεσε βασιλικές πινελιές, όπως ουρές και πέπλα από τούλι που κάλυπταν σε πολλές περιπτώσεις ολόκληρο το look.

Jenny.Gr

O S.S. Daley άνοιξε την επίδειξη με κάτι σαν νεκρόσιμη ακολουθία με ηθοποιούς του Εθνικού Θεάτρου Νέων ντυμένους με λευκά πουκάμισα με μεγάλους γιακάδες και μαύρα παντελόνια. Ο καθένας κρατούσε ένα αναμμένο κερί.

Jenny.Gr

Ο Christopher Kane επέλεξε ένα floral αφιέρωμα: Τα κοντά cheongsam φορέματά του ήταν καλυμμένα με λαμπερά prints με τριαντάφυλλα και παπαρούνες Σημείωσε ότι τα λουλούδια ήταν «σύμβολα της αγάπης, του θανάτου, των εορτασμών και του πένθους».

Jenny.Gr

Ο σχεδιαστής Jonathan Anderson ακολούθησε μια πιο απλή προσέγγιση. Ο Anderson, που διοργάνωσε το show του στη στοά Las Vegas στο Soho, έστειλε ένα μοντέλο με ένα μαύρο μπλουζάκι με τις χρονολογίες γέννησης και θανάτου της βασίλισσας και τη λέξη «Ευχαριστούμε».

Jenny.Gr

Η Εβδομάδα Μόδας του Λονδίνου συνεχίζεται την Τρίτη και οι σχεδιαστές αναμένεται να κάνουν πολλά περισσότερα αφιερώματα στην πασαρέλα.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τις τάσεις της μόδας, τα τέλεια outfits και τα πιο hot fashion news.