ΣΤΙΛ RUNWAYS

H Nensi Dojaka επέστρεψε στην LFW με τα signature φορέματά της κι ένα εντυπωσιακό cast μοντέλων


Μάρθα Κουμπάνη

20 Σεπτεμβρίου 2022

H Nensi Dojaka επέστρεψε στην LFW με τα signature φορέματά της κι ένα εντυπωσιακό cast μοντέλων
PixelFormula
H Nensi Dojaka παρουσίασε τη συλλογή της Άνοιξη/Καλοκαίρι 2023.

Η σχεδιάστρια Nensi Dojaka με έδρα το Λονδίνο επέστρεψε στην Εβδομάδα Μόδας του Λονδίνου με τη συλλογή της Άνοιξη/Καλοκαίρι 2023. Για αυτή τη σεζόν, η δημιουργός έφερε την lingerie-inspired αισθητική της σε μια σειρά από κομψά φορέματα,micro shorts και tailored σακάκια.

Η Dojaka άντλησε έμπνευση από φωτογραφίες της φύσης του Guido Mocafico αλλά και από ένα βιβλίο του Jean-Paul Goude που της χάρισαν. Αιχμαλώτισε μια νέα αίσθηση εκλεπτυσμένης σεξουαλικότητας μέσω της ευαίσθητης κατασκευής, των λεπτών διακοσμητικών στοιχείων και των εύθραυστων διακοσμήσεων που τελειοποίησαν κάθε κομμάτι που παρουσίασε στην πασαρέλα.

Παράλληλα, τα υφάσματα από σιφόν και lurex ζωντάνεψαν τη συλλογή. Για πρώτη φορά πρόσθεσε στις δημιουργίες της και τη δαντέλα, όπως και το leopard-print σατέν. Εκτός από signature πλέον σαγηνευτικά της φορέματα με cut outs και διαφάνειες, είδαμε ποδηλατικά σορτς, τζιν παντελόνια και σακάκια που ισορρόπησαν όλη τη συλλογή.

Το κλασικό ασπρόμαυρο κυριάρχησε στη χρωματική παλέτα, ενώ ασημί, μπεζ, blush, σομόν, λιλά και cranberry έδωσαν μια girly πινελιά. Σε πολλά από τα looks, μικροσκοπικές καρδιές έδιναν μια fun νότα. Αν και έχει μόλις έναν χρόνο που αποφοίτησε από το Central Saint Martins, η ανερχόμενη σχεδιάστρια έχει ήδη καταφέρει να γίνει δημοφιλής ανάμεσα στα μεγαλύτερα ονόματα της μόδας και πολλές celebrities, οι οποίες έχουν λατρέψει τις δημιουργίες της και την έχουν κάνει viral. Δεν αποτελεί έκπληξη λοιπόν ότι σε αυτό το show περπάτησαν διάσημα μοντέλα όπως η Emily Ratajkowski, η Vittoria Ceretti και η Paloma Elsesser.

Δείτε τα highlights της συλλογής στην gallery που ακολουθεί:

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τις τάσεις της μόδας, τα τέλεια outfits και τα πιο hot fashion news.