ΣΤΙΛ RUNWAYS

O Harris Reed παρουσίασε μια συλλογή αφιερωμένη στη Βασίλισσα Ελισάβετ και έφερε extra drama σε μια πόλη που πενθεί


Μάρθα Κουμπάνη

17 Σεπτεμβρίου 2022

O Harris Reed παρουσίασε μια συλλογή αφιερωμένη στη Βασίλισσα Ελισάβετ και έφερε extra drama σε μια πόλη που πενθεί
Ο Harris Reed παρουσίασε μια demi-couture συλλογή που απέτισε φόρο τιμής στην Βασίλισσα Ελισάβετ

Έχει γίνει παράδοση o Harris Reed να ξεκινά την Εβδομάδα Μόδας του Λονδίνου με πυροτεχνήματα, παρόλο που το σόου του δεν είναι στο επίσημο ημερολόγιο.

Η φετινή σεζόν δεν ήταν διαφορετική, παρά το γεγονός ότι η χώρα βρίσκεται σε εθνικό πένθος για τη βασίλισσα Ελισάβετ Β'. Η πρώτη φυσική επίδειξη πασαρέλας του Harris Reed περιλάμβανε ζωντανή εμφάνιση και κύκνεια μοντέλα, αλλά ήταν επίσης διακριτικό και μεγαλειώδες.

Φιλοξένησε την έκτη συλλογή της μέσα στο Dutch Hall, μια ανακαινισμένη εκκλησία που χρονολογείται από το 1550, μια εποχή που ο βασιλιάς Εδουάρδος VI καλωσόριζε Προτεστάντες Ολλανδούς, Γάλλους και Φλαμανδούς πρόσφυγες στην Αγγλία.

Οι 150 καλεσμένοι που βρέθηκαν εκεί παρακολούθησαν ένα εντυπωσιακό θέαμα.

Ο τραγουδιστής Adam Lambert ανέβηκε στην σκηνή με τα drapes σε κόκκινο βελούδο για να ερμηνεύσει το "Nessun Dorma" από την τελευταία πράξη της όπερας του Giacomo Puccini "Turandot". Ήταν ντυμένος με ένα μαύρο κοστούμι με τονισμένους ώμους και μια κάπα μέχρι το πάτωμα.

«Ανασχεδιάσαμε τη μουσική και αλλάξαμε τη διάθεση για να την κάνουμε να νιώθει πιο κατάλληλη, ειδικά καθώς ο Adam εμφανίστηκε στους εορτασμούς για το Πλατινένιο Ιωβηλαίο της βαασίλισσας νωρίτερα φέτος», είπε η Reed μετά το show, προσθέτοντας ότι, ως νέος σχεδιαστής έπρεπε «να συνεχίσει να εργάζεται, καθώς τα πράγματα είχαν πληρωθεί. Νομίζω ότι η βασίλισσα θα ήθελε να ανθίσει η βρετανική οικονομία και καλλιτεχνική σκηνή».

Η επίδειξη του Reed ήταν γεμάτη με εμφανίσεις demi-couture ως επί το πλείστον από υφάσματα deadstock.

Η χρωματική του παλέτα ήταν εμπνευσμένη από αυτό που βρήκε στο «LVMH deadstock showroom στο Λονδίνο και στο Fabric House. Προσπαθώ να εξερευνήσω το χρώμα με λίγο διασκεδαστικό, διαφορετικό τρόπο», είπε.

«Η πρόκλησή ήταν να έχω φορέσιμη τέχνη σε μια προσέγγιση demi-couture, αλλά στην πραγματικότητα να είναι στο MTV VMA», είπε ο Reed, η οποίος συνεργάστηκε με το brand κοσμημάτων Missoma.

Ο Βρετανοαμερικανός σχεδιαστής ολοκλήρωσε την επίδειξη με ένα κοντό, στράπλες νυφικό συνοδευόμενο από ένα μεγάλο fan hat, εμπνευσμένο από τις βραδιές του στο Λονδίνο στο Metropolis. To look περιελάμβανε ένα μπουκέτο κρίνα της κοιλάδας, ως ένα ανάθημα στη βασίλισσα. Ήταν το αγαπημένο της λουλούδι.

Δείτε τα looks στη gallery που ακολουθεί:

TAGS

LFW