ΣΤΙΛ FASHION NEWS

Ο Haider Ackermann συνεργάζεται με την Fila σε μια νέα εντυπωσιακή συλλογή


Μάρθα Κουμπάνη

15 Σεπτεμβρίου 2022

Ο Haider Ackermann συνεργάζεται με την Fila σε μια νέα εντυπωσιακή συλλογή
Ο Haider Ackermann σχεδιάζει για την Fila

Ο Κολομβιανός-Γάλλος σχεδιαστής Haider Ackermann θα δημιουργήσει μια μοναδική συλλογή ανδρικών και γυναικείων ενδυμάτων και αξεσουάρ για τον γίγαντα των αθλητικών ειδών Fila. Η συλλογή θα κάνει το ντεμπούτο της με fashion show στο Μάντσεστερ του Ηνωμένου Βασιλείου στις 17 Νοεμβρίου.

«Το Μάντσεστερ έχει ένα συναρπαστικό μείγμα συγκρουόμενων πολιτισμών», είπε ο Ackermann στο BoF. «Είναι ένα μέρος όπου ακούμε τις φωνές των νέων — το κύμα που δημιουργούν στον αθλητισμό, τη μουσική και τη λογοτεχνία. Και ήθελα να εστιάσω σε αυτή τη μοναδική άποψη».

Η συνεργασία τους είναι η σηματοδοτεί την τελευταία κίνηση από τη Fila για να αναβαθμίσει το προφίλ του brand της καθώς ανακάμπτει από την πανδημία. Πέρυσι, η Fila Holdings, η μητρική εταιρεία με έδρα τη Σεούλ, η οποία κατέχει τις οντότητες της Fila στην Κορέα και τις ΗΠΑ, επέστρεψε στην ανάπτυξη μετά τα lockdown πανδημίας και τις διακοπές της εφοδιαστικής αλυσίδας που μείωσαν τις πωλήσεις. Τα έσοδα για το 2021 έφτασαν τα 2,8 δισεκατομμύρια δολάρια, ενώ τα καθαρά έσοδα ήταν 245 εκατομμύρια δολάρια.

Νωρίτερα φέτος, η εταιρεία παρουσίασε ένα πενταετές στρατηγικό σχέδιο για να ξεπεράσει τα 3,2 δισεκατομμύρια δολάρια σε έσοδα έως το 2026. Η ενίσχυση της θέσης του brand τόσο στις κατηγορίες αθλητικών επιδόσεων όσο και στις κατηγορίες του life style αποτελεί σημαντικό μέρος της στρατηγικής. Άλλες πρωτοβουλίες περιλαμβάνουν επενδύσεις στην έρευνα και ανάπτυξη, την ενίσχυση των πωλήσεων απευθείας στους καταναλωτές και μια νέα στρατηγική ESG.

Η Fila θεωρεί τις συνεργασίες ως έναν αποτελεσματικό τρόπο για να τονώσει τη δυναμική της επωνυμίας και να βοηθήσει να διατηρήσει το brand στη μόδα. Τα τελευταία χρόνια, έχει συνεργαστεί με μια σειρά από διεθνή fashion brands και προσωπικότητες, όπως η παριζιάνικη εταιρεία Y/Project, η βρετανική εταιρία Roksanda, ο Αμερικανός σχεδιαστής Brandon Maxwell και η στιλίστρια Katie Grand.

«Πάντα θαύμαζα τη δημιουργικότητα του Haider Ackermann», είπε ο πρόεδρος της Fila, Gene Yoon, σε μια δήλωση, προσθέτοντας ότι η συνεργασία «αντιπροσωπεύει την τελευταία εξέλιξη της Fila για να βρίσκεται στην πρώτη γραμμή στον αθλητισμό, το στυλ και τη μόδα».

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τις τάσεις της μόδας, τα τέλεια outfits και τα πιο hot fashion news.