ΣΤΙΛ

Ο Timothée Chalamet είναι ο πρώτος άνδρας που ποζάρει solo στο εξώφυλλο της Vogue UK


JTeam

16 Σεπτεμβρίου 2022

Ο Timothée Chalamet είναι ο πρώτος άνδρας που ποζάρει solo στο εξώφυλλο της Vogue UK
Steven Meisel For British Vogue
Είναι ο πρώτος άνδρας που εμφανίζεται σόλο στο έντυπο εξώφυλλο της βρετανικής Vogue στα 106 χρόνια της ιστορίας της.

Ο Timothée Chalamet έγραψε ιστορία και αν δεν το έκανε αυτός, τότε ποιος.

Mπορείτε να το πείτε «φαινόμενο Timothée». Είναι παντού, μαγεύει θαυμαστές, σκηνοθέτες, συναδέλφους ηθοποιούς, οίκους μόδας και τώρα τη βρετανική Vogue, για τους οποίους ο μισός Γάλλος, μισός Αμερικανός, τέταρτης γενιάς Νεοϋορκέζος γίνεται ο πρώτος άνδρας που εμφανίζεται σόλο στο εξώφυλλο, στα 106 χρόνια ιστορίας της.

Ο Chalamet, ο οποίος θεωρείται fashion icon, φωτογραφήθηκε για το τεύχος Οκτωβρίου του περιοδικού. Μετά την εκπληκτική του εμφάνιση στο κόκκινο χαλί του Φεστιβάλ Βενετίας που έγινε viral, με κόκκινη jumpsuit του Haider Aickermann, ο 26χρονος ηθοποιός επιστρέφει για να ταράξει τα νερά της βιομηχανίας της μόδας.

Μιλώντας στη Vogue μέσα από ένα βίντεο ο σταρ λέει πως το να είναι ο πρώτος άνδρας στο εξώφυλλο είναι για εκείνον «εξαιρετικό. Και παράξενο. Και μόνο τιμή».

Jenny.Gr

Η φωτογράφηση έγινε από τον εμβληματικό Steven Meisel και η προθυμία του Chalamet να πειραματιστεί με τη μόδα είναι ξεκάθαρη. Φοράει ένα μαργαριταρένιο τσόκερ στο εξώφυλλο, ενώ σε άλλες λήψεις ποζάρει με ροζ περούκα και δερμάτινο παντελόνι.

Ενώ ο ηθοποιός είναι ο πρώτος άνδρας που εμφανίζεται σόλο στο εξώφυλλο της έντυπης έκδοσης της βρετανικής Vogue, πίσω στο 2020 ο Harry Styles ήταν ο πρώτος άντρας στο εξώφυλλο της αμερικανικής Vogue το 2020, ενώ –όπως ήθελε να τονίσει το Twitter– ο Zayn Malik, ήταν στην πραγματικότητα ο πρώτος άνδρας της βρετανικής Vogue, για την ψηφιακή έκδοση του 2018.

Jenny.Gr
Steven Meisel For British Vogue

Υπήρξαν επίσης άνδρες που συνόδευαν γυναίκες στο εξώφυλλο της βρετανικής Vogue – από τον Manolo Blahnik με την Anjelica Huston το 1974 μέχρι έναν γυμνό κάτω μέρος Robbie Williams με τη Giselle το 2000 και τον Marcus Rashford με την Adwoa Aboah το 2020. Όπως γράφει ο αρχισυντάκτης της Vogue Edward Enninful ο ηθοποιός Helmut Berger ήταν ο πρώτος που φωτογραφήθηκε με την Marisa Berenson από τον David Bailey το 1970.

Jenny.Gr

O Timothée εξήγησε πώς η πανδημία Covid-19 άλλαξε τη νοοτροπία του, λέγοντας: «Θα έπρεπε να είχα σταθεροποιήσει τη ζωή μου λίγο νωρίτερα από ό,τι το έκανα». Δεν του αρέσει να μιλά για τον εαυτό του, έτσι καταλήγει πως «Είσαι ο καπετάνιος της μοίρας σου. Κύριος της μοίρας σου και καπετάνιος της ψυχής σου»

Συνεχίζοντας είπε ότι αισθάνεται ότι η νοοτροπία του είναι αυτή ενός «γέρου», και εξήγησε: «Νιώθω μεγαλύτερος από τα 26, πάντα ένιωθα. Δεν είναι σαν να νιώθω ότι είχα κάποια πνευματική ανακάλυψη που μου έδωσε προοπτική. Η οπτική που να αισθάνεσαι "γέρος", νιώθω σαν να γεννήθηκα με αυτήν».

Η πιο πρόσφατη ταινία του, το Bones and All του Luca Guadagnino, έκανε πρεμιέρα νωρίτερα αυτό το μήνα κατά τη διάρκεια του Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Βενετίας. Πρωταγωνιστεί στο πλευρό της Taylor Russell, με τους δυο τους να υποδύονται ένα ζευγάρι κανίβαλων. Οι μέχρι τώρα κριτικές είναι τουλάχιστον διθυραμβικές.

Jenny.Gr
Steven Meisel For British Vogue

Ο Chalamet δηλώνει ότι βρήκε και έμπλεξε στοιχεία του δικού του χαρακτήρα για την ερμηνεία του ρόλου: «Με τον Lee, η ψευδαίσθηση του ελέγχου βασίζεται στο να μην αισθάνεται τίποτα για κανέναν και να μην αλληλεπιδρά καν με κανέναν - με τη θλίψη του Lee να είναι κανιβαλισμός».

Σε ό,τι αφορά τις ταινίες που συμμετέχει δηλώνει: «Θέλω οι εμπειρίες να είναι μοναδικές». Του αρέσει η αμεσότητα, η τραχύτητα και η ετοιμότητα κάποιων social media, λέει. «Υπάρχει ένα όφελος για τη γενιά του TikTok της οποίας αισθάνομαι ότι είμαι κι εγώ μέρος: selfies και άλλα, και η άνεση με την κάμερα».

Jenny.Gr
Steven Meisel For British Vogue

Είναι αλήθεια ότι δεν έχει γυρίσει ποτέ καμπάνια μόδας; «Ναι, δεν έχω κάνει καμία». «Όταν η επιτυχία ήρθε στο δρόμο μου, ένιωσα πολύ ιδιαίτερα ότι δεν ήθελα να δω τον εαυτό μου να εισπράττει χρήματα», λέει. Λατρεύει τη μόδα, είναι στενός φίλος με αρκετούς σχεδιαστές και έχει φορέσει Alexander McQueen και Louis Vuitton στο κόκκινο χαλί με αποτέλεσμα να κάνει θραύση στο διαδίκτυο.

Jenny.Gr
Steven Meisel For British Vogue
Jenny.Gr
Steven Meisel For British Vogue

Όσο για το εξώφυλλο στη Vogue ένιωσε ότι δεν ήθελε να το παρακάνει. «Η φύση του κόσμου τώρα, ξέρετε... Ένιωσα σωστό να μην το παρακάνω», λέει. Ήθελε απλώς να παίξει κάποιους χαρακτήρες, να ζήσει τη μόδα. Λάτρεψε τη διαδικασία των γυρισμάτων, του άρεσε να ενσωματώνει γυναικεία ρούχα στο στυλ του ενώ παρομοιάζει τη συνεργασία με τον Steven Meisel με τον σκηνοθέτη Denis Villeneuve.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τις τάσεις της μόδας, τα τέλεια outfits και τα πιο hot fashion news.