ΣΤΙΛ RUNWAYS

LFW: O JW Anderson παρουσίασε την ανατρεπτική συλλογή του ανάμεσα σε κουλοχέρηδες και παιχνιδομηχανές


Μάρθα Κουμπάνη

18 Σεπτεμβρίου 2022

LFW: O JW Anderson παρουσίασε την ανατρεπτική συλλογή του ανάμεσα σε κουλοχέρηδες και παιχνιδομηχανές
Photo credits: Splash News/Ideal Image
O JW Anderson έκανε αυτό που ξέρει καλύτερα: Eντυπωσίασε με τις δημιουργίες του

Η Εβδομάδα Μόδας του Λονδίνου βρίσκεται σε εξέλιξη και μπορεί ο οίκος Burberry και ο Raf Simons να ακύρωσαν τα shows τους λόγω του θανάτου της βασίλισσας Ελισάβετ, το πρόγραμμα ωστόσο της LFW έχει κι άλλα ενδιαφέροντα ονόματα. Ένα από αυτά αυτό του Jonathan Anderson, o οποίος παρουσίασε την συλλογή του για το brand του JW Anderson.

Στο κέντρο του Soho, δίπλα στο εμβληματικό κατάστημά του JW Anderson στην οδό Wardour και ανάμεσα σε σειρά από παιχνιδομηχανές, κουλοχέρηδες και neon επιγραφές, τα μοντέλα του εμφανίστηκαν με τις πιο πρωτότυπες και ευφάνταστες δημιουργίες.

Jenny.Gr

Μια μεγάλη, μεταλλική φούσκα-φόρεμα κατέλαβε συμβολικά το σύνολο της σκηνής με την παραμορφωμένη ασημένια επιφάνειά του: οθόνες που αναβόσβηναν, αλλοιωμένες απόψεις του κοινού. Όλοι γέλασαν και σήκωσαν τα smartphones τους για να το φωτογραφίσουν.

Jenny.Gr
Getty/Ideal Image

«Μου αρέσει αυτή η ιδέα μιας παροδικής στιγμής στο χρόνο. Το έχω εξερευνήσει σε πολλές συλλογές», εξήγησε ο Άντερσον στη συνέχεια. «Πέφτουμε στις οθόνες μας, γινόμαστε τα τηλέφωνά μας; Νομίζω ότι είναι πραγματικά σαν ένα εναλλακτικό σύμπαν, και υπάρχουν πολλά layers σε αυτό. Νομίζω ότι μάλλον πρόκειται για ρεαλισμό. Δεν νομίζω ότι πρόκειται για φουτουρισμό. Είναι περισσότερο μια αντανάκλαση του εαυτού μας κατά κάποιο τρόπο».

Στην παρατήρησή του για την κατάσταση της ανθρώπινης συνείδησης σε έναν άτακτο κόσμο γεγονότων, είναι λες και ο Anderson έχει μετατρέψει την ίδια την παραδοξότητα της τύχης σε ένα μέσο για να παίζει. Στην συλλογή είδαμε, χρυσόψαρα τυπωμένα σε φορέματα- πλαστικές σακούλες, έναν χάρτης του πλανήτη, φωτογραφίες από παραλίες με φοίνικες και ηλιοβασιλέματα, που όπως είπε ο σχεδιαστής ήταν «από τις στοκ ψηφιακές φωτογραφίες που βρίσκετε στο διαδίκτυο και μπορείτε να αγοράσετε για ένα δολάριο».

Δείτε τα εντυπωσιακά looks στη gallery παρακάτω: