ΣΤΙΛ FASHION NEWS

LFW: O θάνατος της βασίλισσας Ελισάβετ θα επηρεάσει το πρόγραμμα της Eβδομάδας Mόδας - Ο Burberry ακύρωσε το show


Μάρθα Κουμπάνη

10 Σεπτεμβρίου 2022

LFW: O θάνατος της βασίλισσας Ελισάβετ θα επηρεάσει το πρόγραμμα της Eβδομάδας Mόδας - Ο Burberry ακύρωσε το show
Getty/Ideal Image
Τα fashion shows την ημέρα της κηδείας της Βασίλισσας Ελισάβετ θα αναδιοργανωθούν

Το Βρετανικό Συμβούλιο Μόδας αποκάλυψε το σχέδιο που θα ακολουθήσει τον θάνατο της βασίλισσας Ελισάβετ. Το BFC είπε ότι θα συμμετάσχει στο έθνικό πένθος και θα ακολουθήσει το βασιλικό πρωτόκολλο.

Όλες οι βασικές επιχειρηματικές δραστηριότητες στην Εβδομάδα Μόδας του Λονδίνου μπορούν να συνεχιστούν, αλλά όλες οι μη βασικές επιχειρηματικές εκδηλώσεις, όπως πάρτι και openings στο επίσημο πρόγραμμα θα πρέπει να ακυρωθούν.

Πρόσθεσε επίσης ότι εάν η κηδεία της βασίλισσας γίνει κατά τη διάρκεια της Εβδομάδας Μόδας του Λονδίνου, καθώς είναι πιθανό να πραγματοποιηθεί 10 ημέρες από τον θάνατό της, το BFC συνιστά ότι τα shows που θα πραγματοποιηθούν εκείνη την ημερομηνία θα πρέπει να αναδιοργανωθούν.

Τα brands που θα επηρεαστούν είναι Eftychia, Chopova Lowena, Ancuta Sarca, Roksanda, Edeline Lee, Pronounce, Sinead O’Dwyer, Christopher Kane, Roberta Einer, Dilara Findikoglu, Chet Lo, Emilia Wickstead, Paul & Joe, Di Petsa, and Helen Anthony.

«Λυπούμαστε βαθιά για τα αβάσταχτα νέα του θανάτου της Αυτού Μεγαλειότητος Βασίλισσας Ελισάβετ Β, η οποία αφιέρωσε τη ζωή της στην υπηρεσία της χώρας της, με 70 χρόνια στον θρόνο. Σε επίσημο πένθος μπαίνει από σήμερα η χώρα. Αυτό θα συμπέσει με την Εβδομάδα Μόδας του Λονδίνου», ανέφερε το BFC σε δήλωση που δόθηκε στη δημοσιότητα λίγο μετά τον θάνατο της βασίλισσας Ελισάβετ.

«Η Εβδομάδα Μόδας του Λονδίνου είναι μια εκδήλωση μεταξύ επιχειρήσεων και μια σημαντική στιγμή για τους σχεδιαστές να δείξουν τις συλλογές τους.

«Ως εκ τούτου, τα shows μπορούν να συνεχιστούν, αλλά ζητάμε από τους σχεδιαστές να σεβαστούν τη διάθεση του έθνους και την περίοδο του εθνικού πένθους », πρόσθεσε το BFC. Η BFC είπε ότι θα αποκαλύψει μια επίσημη συμφωνία για εκείνους τους σχεδιαστές των οποίων τα shows θα επηρεαστούν από την κηδεία μόλις επιβεβαιωθεί η ημερομηνία της .

Ο οίκος Burberry μάλιστα, ανακοίνωσε ότι θα ακυρώσει το επερχόμενο show του Άνοιξη/Καλοκαίρι 2023 στην Εβδομάδα Μόδας του Λονδίνου, λόγω του θανάτου της βασίλισσας Ελισάβετ.

«Με μεγάλη λύπη πληροφορηθήκαμε τον θάνατο της Αυτής Μεγαλειότητας της Βασίλισσας. Ως ένδειξη σεβασμού, πήραμε την απόφαση να ακυρώσουμε την επίδειξη πασαρέλας Άνοιξη/Καλοκαίρι 2023 που πρόκειται να πραγματοποιηθεί στις 17 Σεπτεμβρίου στο Λονδίνο».

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τις τάσεις της μόδας, τα τέλεια outfits και τα πιο hot fashion news.