ΣΤΙΛ FASHION NEWS

Η Diane Von Furstenberg εξηγεί τη δύναμη ενός μικρού φορέματος


Ζένια Πιττακή

29 Ιανουαρίου 2024

Diane von Furstenberg
© Shutterstock/ Rick Davis
Η σχεδιάστρια μόδας που σύνδεσε το όνομα και τη φήμη της με τη δημιουργία του wrap φορέματος το 1974.

Το όνομα Diane von Furstenberg έχει γίνει συνώνυμο της γυναικείας ενδυνάμωσης από τότε που παρουσίασε το επαναστατικό wrap φόρεμα το 1974. Για εκείνη, αυτό το ρούχο ήταν πολλά περισσότερα από ένα σύμβολο, ήταν το κλειδί της ανεξαρτησίας της.

«Δεν ήξερα τι ήθελα να κάνω, αλλά γνώριζα τι είδους γυναίκα ήθελα να είμαι. Ήθελα να είμαι επικεφαλής. Ήθελα να είμαι ελεύθερη. Εννοώ ελευθερία. Ήθελα να είμαι ο εαυτός μου. Και ήθελα να έχω τη ζωή ενός άντρα στο σώμα μιας γυναίκας. Και ο τρόπος που κατάφερα να γίνω αυτή η γυναίκα ήταν το μικρό φόρεμα», εξηγεί η Diane στο συγγραφέα και φίλο της Deepak Chopra, στην εκδήλωση BoF VOICES 2023. «Ναι εφηύρα το wrap φόρεμα αλλά και το wrap φόρεμα δημιούργησε εμένα».

Η Diane von Furstenberg γεννήθηκε στο Βέλγιο από Ρουμάνο πατέρα και εβραία -γεννημένη στην Ελλάδα- μητέρα που επέζησε από το Ολοκαύτωμα. «Μου δίδαξε ότι ο φόβος δεν είναι επιλογή», λέει για τη μητέρα της και συνεχίζει: «πως ό,τι και αν συμβαίνει, δεν πρέπει ποτέ να είσαι θύμα».

Αν και μετράει δεκαετίες στον κόσμο της μόδας, η ίδια η Diane παραδέχεται ότι μόνο όταν παρέλαβε το τιμητικό βραβείο για το σύνολο της καριέρας της από την Αμερικανική Επιτροπή Σχεδιαστών Μόδας, το 2005, θεώρησε τον εαυτό της σχεδιάστρια. «Επειδή δεν πήγα σε σχολή μόδας, θεωρούσα ότι δεν είμαι σχεδιάστρια. Αλλά το μόνο που ξέρω ότι είμαι, ότι κάνω, είναι ότι μπορώ να σχεδιάσω ζωή... και δεν ελέγχεις το πεπρωμένο σου αλλά μπορείς να το καθοδηγήσεις», αναφέρει.

Παράλληλα με την προσφορά της στη μόδα, η Diane Von Furstenberg έχει προσφέρει και σημαντικό έργο σε φιλανθρωπικούς σκοπούς με την ίδια να λέει ότι «ποτέ δεν μου άρεσε η λέξη φιλανθρωπία γιατί ακούγεται σαν κάτι ιδιαίτερο. Νομίζεις ότι χρειάζεσαι κάποιον ειδικό, ενώ στην πραγματικότητα χρειάζεται απλά να είσαι άνθρωπος και να προσέχεις τους άλλους».

Δείτε όλη τη συνέντευξη

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τις τάσεις της μόδας, τα τέλεια outfits και τα πιο hot fashion news.