ΣΤΙΛ FASHION NEWS

Paris Fashion Week: Η Chloé φέρνει πίσω το boho για το Φθινόπωρο του '24


Ελένη Μπεζιριάνογλου

1 Μαρτίου 2024

Chloe, FW2024
© Getty Images/ Yanshan Zhang
Φαρδιές μπλούζες, κρόσσια και ουδέτερα χρώματα κυριαρχούν στην πρώτη συλλογή της Chemena Kamali, νέας καλλιτεχνικής διευθύντριας της Chloé

Τα fashion shows της Chloé έχουν πάντα μια ρομαντική διάθεση. Το show της Πέμπτης, όμως, στην Εβδομάδα Μόδας του Παρισιού είχε και κάτι ακόμα, την παρουσίαση της πρώτης συλλογής της νέας καλλιτεχνικής διευθύντριας του οίκου, Chemena Kamali.

Για το πρώτο της show, η Chemena έφερε μια νοσταλγική boho αισθητική με ενδιαφέροντα σχέδια και vintage επιρροές. Φαρδιές μπλούζες, κρόσσια και ουδέτερα χρώματα κατέκλυσαν την πασαρέλα με την βασίλισσα του boho, Σιένα Μίλερ, να παρακολουθεί από την πρώτη σειρά.

Η Chemena άντλησε έμπνευση από το έργο του Karl Lagerfeld της δεκαετίας του '70 και μας παρουσίασε μπότες πάνω από το γόνατο, κρόσσια, πολλά σιφόν και δερμάτινα σε κάμελ απόχρωση. Η ίδια η Kamali σχολίασε ότι τα looks της Chloé συμβολίζουν την ελευθερία των γυναικών.

Η στιγμή που έκανε το γύρο του διαδικτύου, βέβαια, ήταν με διαφορά εκείνη που ο μικρός γιος της Kamali τρέχει και την αγκαλιάζει στο τέλος του show.

Υπενθυμίζεται ότι η Kamali, με καταγωγή από το Ντίσελντορφ της Γερμανίας, ήταν μέλος της σχεδιαστικής ομάδας στο Saint Laurent και έχει εργαστεί υπό τη διεύθυνση του Philo στην Chloé -την αναφερόμενη ως «χρυσή εποχή» του οίκου.

Η Chemena θέλει, ωστόσο, να δημιουργήσει μια νέα «χρυσή εποχή» με το να συνδεθεί με τους καταναλωτές. «Η Chloé έχει να κάνει με το συναίσθημα, με τα αισθήματα και τη γυναικεία ενέργεια. Πάντα έλεγα ότι θα μου άρεσε να επαναφέρω αυτά τα συναισθήματα που ένιωσα όταν ερωτεύτηκα την Chloé, πάνω από 20 χρόνια πριν», ανέφερε η ίδια μετά το show.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τις τάσεις της μόδας, τα τέλεια outfits και τα πιο hot fashion news.