ΣΤΙΛ FASHION NEWS

Ο Κιμ Τζόουνς αποχωρεί από τον οίκο Fendi μετά από 4 χρόνια


JTeam

12 Οκτωβρίου 2024

Ο Κιμ Τζόουνς αποχωρεί από τον οίκο Fendi μετά από 4 χρόνια
via Getty Images/ Victor VIRGILE -Gamma-Rapho
Αυτό είναι το επόμενο επαγγελματικό του βήμα

Ο Κιμ Τζόουνς, ο Βρετανός σχεδιαστής, ο οποίος τα τελευταία χρόνια βρίσκεται στην αφρόκρεμα της μόδας, πρωταγωνιστεί το τελευταίο διάστημα στις συζητήσεις εκείνων που λατρεύουν το χώρο της πιο γρήγορα ανακυκλώσιμης τέχνης.

Αιτία η επιθυμία του να αφήσει το ρόλο του ως καλλιτεχνικός διευθυντής γυναικείων ενδυμάτων στον οίκο, Fendi - η αλήθεια είναι πώς τα είχε πάει περίφημα- για να «επικεντρωθεί πλήρως» στη θέση του ως καλλιτεχνικός διευθυντής ανδρικών ενδυμάτων στον οίκο, Dior.

Η LVMH, που αποτελεί την μητρική εταιρεία τόσο του Dior όσο και της Fendi, δήλωσε χαρακτηριστικά: «Ο Κιμ Τζόουνς έχει συνεισφέρει σημαντικά στη δημιουργική κληρονομιά της μάρκας, ενσωματώνοντας απρόσκοπτα τη σύγχρονη και διαπολιτισμική αισθητική του με την ιστορική κληρονομιά της Fendi».

Και κατόπιν πρόσθεσε: «Καθ’ όλη τη διάρκεια των τεσσάρων χρόνων του, η δουλειά του Jones καθοδηγούνταν αποκλειστικά από το πάθος και τη δημιουργικότητα».

Τι έκανε τον Κιμ Τζόουνς τόσο ξεχωριστό στον οίκο Fendi

Ο Κιμ Τζόουνς πήρε το τιμόνι του οίκου μετά τον θάνατο του Καρλ Λάγκερφελντ και και στην αρχή όλοι ήταν επιφυλακτικοί, αφού η αλήθεια είναι πώς μέχρι τότε το όνομά του ήταν απόλυτα συνδεδεμένο με το luxury menswear.

Ο ίδιος όμως, όχι απλά κατάφερε να ξεχωρίσει αλλά και να πρωταγωνιστήσει με κάθε show που παρουσίαζε στο catwalk.

Οι συλλογές του για τον οίκο Fendi είχαν μεγάλη επιτυχία και οι δημιουργίες του φορέθηκαν από τις πιο αγαπημένες μας celebrities, τόσο σε δημόσιες εμφανίσεις τους, όσο και στην καθημερινότητά τους.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τις τάσεις της μόδας, τα τέλεια outfits και τα πιο hot fashion news.