ΣΤΙΛ HAUTES GRECIANS

Hautes Grecians 2018: Η πρώτη μου εμπειρία σε επίδειξη μόδας


SPAPADIMITRIOU

27 Σεπτεμβρίου 2018

_mg_7007.jpg

Πάντα με εντυπωσίαζαν οι επιδείξεις μόδας. Όχι μόνο εξαιτίας των μοντέλων που είναι αψεγάδιαστα και περπατούν γεμάτα κομψότητα, αλλά και επειδή όλα φαίνονται να λειτουργούν στην εντέλεια, χωρίς να γίνεται προσπάθεια για αυτό. Χθες, Τετάρτη 26 Σεπτεμβρίου, είχα την ευκαιρία να ζήσω τα πάντα «από μέσα», στο 2ο Hautes Grecians!

Καταρχάς, κατάλαβα ότι χρειάζεται τεράστιος κόπος, μέχρι να παρουσιαστεί το τελικό, άρτιο αποτέλεσμα. Φτάνοντας στο αεροδρόμιο, ο πυρετώδης ρυθμός των προετοιμασιών με έκανε να αισθανθώ άβολα, και να αναρωτιέμαι πώς θα καταφέρουμε να ολοκληρώσουμε τα πάντα στην ώρα τους. Γρήγορα, όμως, ηρέμησα, καθώς υπήρχε τεράστια οργάνωση και όλοι λειτουργούσαμε σαν καλά κουρδισμένα ρολόγια.

Στο backstage επικρατούσε φρενίτιδα, με τα μοντέλα να κάνουν τις τελευταίες τους πρόβες και τους κομμωτές και makeup artists να δίνουν τον καλύτερό τους εαυτό. Όλοι φέρονταν με τεράστιο επαγγελματισμό, γνωρίζοντας ότι δεν υπήρχαν περιθώρια για λάθη. Τα διαλείμματα ήταν μικρά και η ξεκούραση λίγη.

Όσο τα λεπτά περνούσαν και ο χρόνος μας πίεζε, οι παλμοί μας είχαν ξεπεράσει τα όρια του φυσιολογικού. Συνεργαζόμασταν χωρίς εντάσεις, βοηθούσαμε ο ένας τον άλλο και, τελικά, ήμασταν έτοιμοι ακριβώς τη στιγμή που έπρεπε. Η μουσική ξεκίνησε, και εμφανίστηκαν οι πρώτοι καλεσμένοι.

Κανείς μας δεν είχε ηρεμήσει εντελώς, μέχρι την έναρξη του show. Τότε, σταθήκαμε ο καθένας στη θέση του, πήραμε βαθιά ανάσα και δεν μπορέσαμε παρά να θαυμάσουμε το θέαμα. Οι δημιουργίες των σχεδιαστών αναδεικνύονταν με τον καλύτερο τρόπο, τα μοντέλα περπατούσαν γεμάτα αυτοπεποίθηση και τίποτα δε μαρτυρούσε τις ώρες προετοιμασίας και κούρασης που είχαν προηγηθεί.

Οι επιδείξεις τελείωσαν, ο κόσμος έφυγε και εμείς μείναμε με ένα τεράστιο χαμόγελο. Τα είχαμε καταφέρει. Το 2ο Hautes Grecians ήταν ένα μεγάλο μάθημα για το λαμπερό κόσμο της μόδας, που δύσκολα θα φύγει από τη μνήμη μου. Μου έμαθε πόση δουλειά απαιτείται για να βγει προς τα έξω ένα ολοκληρωμένο αποτέλεσμα, πόσοι άνθρωποι εργάζονται για αυτό και ότι χωρίς σωστή συνεργασία, όλα όσα έγιναν θα ήταν ανέφικτα.

Φωτογραφίες: Ηλιάνα Μεϊντάνη

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τις τάσεις της μόδας, τα τέλεια outfits και τα πιο hot fashion news.