ΣΤΙΛ HAUTES GRECIANS

Hautes Grecians - RIANNA+NINA: «Τα κομμάτια μας προορίζονται να φορεθούν από γυναίκες που, όπως εμείς, εκτιμούν το εξαιρετικό»


Άρτεμις Καράγιαννη

5 Ιουνίου 2024

Rianna+Nina
Το αγαπημένο σχεδιαστικό δίδυμο RIANNA + NINA μιλάει στο JennyGr, λίγες ώρες πριν τη μεγάλη βραδιά

Το αγαπημένο σχεδιαστικό δίδυμο RIANNA + NINA έρχεται στο Hautes Grecians 2024, στις 5 Ιουνίου στις 19.00, στις Ιστορικές Εγκαταστάσεις Ατμοηλεκτρικού Σταθμού Νέου Φαλήρου ΔΕΗ, να μας χαρίσει χρώμα, ζωντάνια, έμπνευση και δημιουργικότητα. Εμείς, αγκαλιάζουμε όλες αυτές τις αρετές και συνομιλούμε μαζί τους για να ανακαλύψουμε τις σκέψεις και τις ιδέες πίσω από αυτές.

Κλείσε το εισιτήριό σου εδώ

Ένα μακροχρόνιο όνειρο ανάμεσα στις RIANNA + NINA και τον Έλληνα καλλιτέχνη Κωνσταντίνο Κακανιά, γίνεται πραγματικότητα με αυτή τη συλλογή. Ο διεθνής καλλιτέχνης δημιούργησε ένα exclusive print με λόγια ελπίδας και αισιοδοξίας καθώς και θετικές εκδηλώσεις, τα οποία η Rianna φιλοτέχνησε σε μοναδικές σιλουέτες. Το αποκλειστικό print διατίθεται σε μια σειρά από πολυτελή μεταξωτά καφτάνια, κιμονό και φούστες, καθώς και σε τσάντες από βαμβάκι.

Πείτε μας λίγα λόγια για τη δουλειά σας, την οποία θα θαυμάσουμε στο φετινό Hautes Grecians.
Είμαστε ενθουσιασμένες που παρουσιάζουμε την τελευταία μας συλλογή capsule, η οποία είναι μια συνεργασία μεταξύ της RIANNA + ΝΙΝΑ και του καταξιωμένου Έλληνα καλλιτέχνη Κωνσταντίνου Κακανιά. Ο Κωνσταντίνος δημιούργησε ένα exclusive print που συγκεντρώνει ζωντανά χρώματα και μοτίβα, ενσωματώνοντας λόγια ελπίδας και αισιοδοξίας. Η συλλογή διαθέτει μια σειρά από πολυτελή κομμάτια, όπως μεταξωτά φορέματα-καφτάνια, κιμονό και φούστες, καθώς και βαμβακερές τσάντες. Επιπλέον, είμαστε απίστευτα περήφανοι που υποστηρίζουμε έναν ουσιαστικό σκοπό μέσω αυτής της καλλιτεχνικής συνεργασίας. Το πενήντα τοις εκατό όλων των εσόδων από αυτή τη συλλογή θα διατεθούν στο φιλανθρωπικό ίδρυμα για παιδιά ELIZA, το οποίο είναι αφιερωμένο στην προστασία και υποστήριξη παιδιών που έχουν ανάγκη.

Πώς καταφέρνετε να συνδυάσετε το vintage, το σύγχρονο και την τέχνη στα κομμάτια σας;
Ο συνδυασμός αυτών των στοιχείων βρίσκεται στο επίκεντρο της σχεδιαστικής φιλοσοφίας μας στο RIANNA + NINA. Στις προηγούμενες συλλογές, είχαμε τη χαρά να μεταμορφώσουμε vintage υφάσματα σε μοναδικά σχέδιά μας, συγχωνεύοντας τη γοητεία του παρελθόντος με τη σύγχρονη αισθητική. Ωστόσο, για αυτήν τη συλλογή, ακολουθούμε μια ελαφρώς διαφορετική προσέγγιση. Αντί να δουλεύουμε με vintage υφάσματα, ενσωματώνουμε τον Κωνσταντίνο Κακανιά με αποκλειστικά σχέδια στα κομμάτια μας, τα οποία ενσαρκώνουν έντονα το καλλιτεχνικό πνεύμα που αγαπάμε. Κάθε κομμάτι χρησιμεύει ως καμβάς για το έργο τέχνης του Κωνσταντίνου, συγχωνεύοντας τη σύγχρονη μόδα με ουσιαστικές καλλιτεχνικές εκφράσεις. Στο παρελθόν, είχαμε το προνόμιο της συνεργασίας με πολλούς Έλληνες δημιουργούς και έχει μεγάλη σημασία για εμάς να εκφράσουμε την κληρονομιά της Rianna μέσω αυτών των εμπνευσμένων καλλιτεχνών.

Τι είδους γυναίκες έχετε στο μυαλό σας όταν δημιουργείτε το έργο σας;
Όταν δημιουργούμε το έργο μας, οραματιζόμαστε γυναίκες που αποπνέουν αυτοπεποίθηση και αγκαλιάζουν τη μοναδικότητα τους με τα σχέδιά μας. Αντί να εστιάζουμε σε έναν συγκεκριμένο τύπο γυναίκας, οδηγούμαστε από τις ιστορίες που θέλουμε να μεταφέρουμε μέσα από τις δημιουργίες μας. Τα κομμάτια μας προορίζονται να φορεθούν από γυναίκες που, όπως εμείς, εκτιμούν το εξαιρετικό. Είναι ανοιχτές σε νέες εμπειρίες, απολαμβάνουν τις χαρές της ζωής και γιορτάζουν τον εαυτό τους και τα ταξίδια τους. Τα σχέδιά μας είναι για όσους χορεύουν, δειπνούν, γελούν και αγκαλιάζουν τη ζωή με πάθος και αυθεντικότητα.

Όταν δημιουργούμε το έργο μας, οραματιζόμαστε γυναίκες που αποπνέουν αυτοπεποίθηση και αγκαλιάζουν τη μοναδικότητα τους με τα σχέδιά μας

Ξεκινήσατε σε μια μικρή μπουτίκ στο Βερολίνο και τώρα κερδίζετε δημοσιότητα κάθε μέρα. Τι σας δίδαξε αυτό το ταξίδι;
Μέσα από αυτό το ταξίδι, μάθαμε το ανεκτίμητο μάθημα ότι η επιτυχία δεν είναι μόνο να φτάσεις σε έναν προορισμό, αλλά να αγκαλιάσεις το ίδιο το ταξίδι — τα ψηλά, τα χαμηλά και τις στιγμές αυτοανακάλυψης στην πορεία. Μας έχει διδάξει ότι με αποφασιστικότητα, πίστη στον εαυτό μας και σκληρή δουλειά, όλα είναι δυνατά στη ζωή. Έχουμε αποκτήσει μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση για την τέχνη μας και μάθαμε να εμπιστευόμαστε το ένστικτό μας αντί να σκεφτόμαστε υπερβολικά.

Είναι τα χρώματα και τα prints ένας τρόπος για να περάσετε μια άσχημη και μουντή μέρα;
Απολύτως. Η ενσωμάτωση χρωμάτων και εκτυπώσεων στην καθημερινή μας ζωή μπορεί πράγματι να φωτίσει ακόμα και τις πιο σκοτεινές μέρες. Η Rianna μεγάλωσε στην Ελλάδα, περιτριγυρισμένη από τις ζωντανές αποχρώσεις της όμορφης χλωρίδας και πανίδας. Μέσα από τα σχέδιά μας, στοχεύουμε να μεταφέρουμε ένα κομμάτι της πατρίδας της στον κόσμο, διασφαλίζοντας ότι ο καθένας έχει λίγο περισσότερο χρώμα και χαρά στην καθημερινότητά του. Κάθε μέρα, μια πινελιά χαράς μπορεί να ανεβάζει το πνεύμα και να βελτιώνει τη συνολική μας διάθεση.

Ποια είναι τα όνειρά σας σχετικά με το brand;
Τα όνειρά μας για τη μάρκα έχουν τις ρίζες τους στη μακροζωία και την ανάπτυξη. Φιλοδοξούμε να συνεχίσουμε το ταξίδι μας για τα επόμενα χρόνια, πετυχαίνοντας όλα όσα θέλαμε. Αυτό περιλαμβάνει την επέκταση σε νέες αγορές, τη δημιουργία όμορφων συνεργασιών και την παραμονή στην πρώτη γραμμή της δημιουργικότητας και της καινοτομίας στη βιομηχανία της μόδας. Ο απώτερος στόχος μας είναι να συνεχίσουμε να εμπνέουμε άλλους και να σκορπίζουμε χαρά μέσα από τα σχέδιά μας, αφήνοντας μια διαρκή επίδραση στον κόσμο της μόδας.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τις τάσεις της μόδας, τα τέλεια outfits και τα πιο hot fashion news.