ΣΤΙΛ RUNWAYS

Η Patricia Field στο Jenny.gr


29 Μαρτίου 2013

“Αυτό που με εμπνέει σε έναν άνθρωπο είναι ο τρόπος που κινείται”.

Η διάσημη στυλίστρια του Sex & the City βρίσκεται στην Ελλάδα προκειμένου να παρουσιάσει τη νέα της συλλογή στην Mercedes-Benz Athens Xclusive Designers Week. Στην ένταση για την προετοιμασία της πασαρέλας, η Patricia Field μας μίλησε για το προσωπικό στυλ, τη νέα αγαπημένη τάση του street style και τον ρόλο της μόδας στην καθημερινή ζωή αλλά και τις κοινωνίες. Τα ρούχα της, εκκεντρικά και σε πρωτότυπους συνδυασμούς, θα τα απολαύσουν όσοι παρευρεθούν στο catwalk της Patricia Field στην Mercedes-Benz Athens Xclusive Designers Week.

Σ’ ένα δωμάτιο γεμάτο πολύχρωμα ρούχα και με την επίβλεψη της παραμικρής λεπτομέρειας από το έμπειρο μάτι της Patricia Field, βρήκαμε χώρο και χρόνο για μία ολιγόλεπτη συνομιλία.

• Όταν ντύνετε κάποιον και φτιάχνετε το προσωπικό του στυλ τι είναι αυτό που λαμβάνετε υπ’ όψιν σας; Επηρεάζεστε από το δικό σας στυλ;

Εξαρτάται από αυτόν που έχω μπροστά μου. Αν πρόκειται να ντύσεις ένα μοντέλο έχεις στο μυαλό σου ότι τα ρούχα πρέπει να πωληθούν, πρόκειται για μία δουλειά. Αν πρέπει όμως να ντύσεις έναν ηθοποιό ή έναν τραγουδιστή, τότε πρέπει να βρεις το χαρακτήρα του, αφού πρόκειται για μία ιστορία. Ένας ηθοποιός παίζει ένα χαρακτήρα μίας ιστορίας, παίρνει ρόλους και εσύ πρέπει να βρεις τα χαρακτηριστικά του προσώπου που υποδύεται. Η δουλειά σου λοιπόν είναι να δημιουργήσεις αυτό τον χαρακτήρα, να τον υποστηρίξει μέσα από τα ρούχα που θα επιλέξεις. Ο ηθοποιός πρέπει να νιώσει ότι το look είναι δικό του. Αυτό που κάνω εγώ στη συγκεκριμένη περίπτωση είναι να βρω τις παράλληλες γραμμές μεταξύ της πραγματικής προσωπικότητας του ηθοποιού και του ρόλου που αναλαμβάνει.

• Τί είναι αυτό στο οποίο δίνετε μεγαλύτερη σημασία όταν ντύνετε κάποιον; Την προσωπικότητα ή την γραμμή του σώματός του;

Έχουν και τα δύο ίση σημασία και προσπαθώ να βρω την ισορροπία. Πολλές φορές η προσωπικότητα και ο σωματότυπος , αντανακλούν το ένα το άλλο. Δεν μπορείς να αγνοήσεις κανένα από τα δύο. Ένα ακόμα στοιχείο που με εμπνέει είναι η κίνηση, ο τρόπος που κινείται κάποιος. Και η Carrie είναι η απόδειξη. Αυτός είναι ο λόγος που μου αρέσει πολύ. Περπατάει σαν μπαλαρίνα, ακόμα κι αν δεν της βάλεις τίποτα πάνω της έχει στυλ γιατί κινείται όμορφα. Πρέπει λοιπόν να ανακαλύψεις τα προσόντα αυτά που έχεις μπροστά σου και το ίδιο ισχύει για όλο τον κόσμο. Αν έχεις ωραίους ώμους, δείξε τους, αν έχεις κοντά πόδια, φέρε τη μέση σου πιο πάνω. Κι αυτό το κάνεις με τα κατάλληλα ρούχα.

Funky διάθεση για ένα ξεχωριστό outfit.

• Πόσο εύκολο είναι αυτό για μια απλή γυναίκα να το πετύχει μόνη της;

Δεν πρόκειται για πυρηνική φυσική! Χρειάζεται μόνο να δώσεις στον εαυτό σου λίγη προσοχή και χρόνο και να σκεφτείς τι είναι αυτό που σου ταιριάζει. Αντικατέστησε το χρόνο που ξοδεύεις στα περιοδικά και στο styling των celebrities και κοιτάξου στον καθρέφτη, βρες τον εαυτό σου, αφού για σένα πρόκειται.

• Τι γνώμη έχετε για τις Ελληνίδες γυναίκες; Έχουν το δικό τους προσωπικό στυλ ή ακολουθούν απλά τις τάσεις του εξωτερικού;

Πιστεύω ότι η μόδα είναι καθολική. Οπουδήποτε και να πας βλέπεις ανθρώπους ντυμένους με τον ίδιο τρόπο. Μόνο οι fashionistas έχουν διαφορετικό στυλ από χώρα σε χώρα, όχι η πλειοψηφία των γυναικών. Όπως ντύνονται οι γυναίκες στην Αμερική ντύνονται κι εδώ. Το αμερικάνικο στυλ –τζιν και t-shirt- είναι χρήσιμο και πρακτικό. Οι Αμερικανοί δεν έχουν αριστοκρατικές επιρροές, όπως για παράδειγμα οι Γάλλοι. Γι'αυτό το αμερικάνικο στυλ έχει γίνει παγκόσμιο επειδή είναι πρακτικό. Αν κοιτάξεις γύρω σου οι γυναίκες φοράνε παντελόνι. Το ίδιο συμβαίνει και με τις γυναίκες στην Αμερική ή την Αφρική. Είναι ένα ντύσιμο πρακτικό, που πλένεται, είναι άνετο και μπορείς να διαθέσεις τα χρήματα για να το αγοράσεις. Όλα συμβαίνουν για κάποιο λόγο, όχι επειδή κάποιος το σχεδίασε.

• Πιστεύετε ότι υπάρχει το κατάλληλο outfit για μία συγκεκριμένη περίσταση;

Φυσικά, αλλά όσο περνάνε τα χρόνια αυτό απλοποιείται. Αυτό που μπορείς να κάνεις είναι να παίξεις με τα αξεσουάρ. Η δημιουργικότητα και η προσωπική πινελιά είναι αυτή που θα σε κάνει να ξεχωρίσεις. Το πρωί φοράς φούτερ, το βράδυ ένα τοπ, αλλά ακόμα φοράς το τζιν σου. Ίσως αλλάξεις τα παπούτσια και βάλεις ένα sexy ψηλοτάκουνο ζευγάρι παπούτσια. Φυσικά αν θες να εμφανιστείς στο κόκκινο χαλί τα πράγματα αλλάζουν. Αλλά δεν μου αρέσει καθόλου. Το βρίσκω βαρετό γιατί όλοι οι άνθρωποι εκεί ντύνονται με τον ίδιο τρόπο. Δεν υπάρχει τίποτα καινούριο εκεί. Αυτό βρίσκεται στους δρόμους.

• Ποια είναι οι γνώμη σας για το street style που έχει γίνει πλέον πολύ δημοφιλές στο χώρος της μόδας;

Μ’ αρέσει και πάντα πίστευα στο street style. H Αμερική είναι η Μέκκα του street style, όπως και το Λονδίνο, επειδή στους δρόμους τους κυκλοφορεί πολύς κόσμος.

Αθλητικό τοπ και σορτς.

• Πιστεύετε ότι η οικονομική κρίση επηρεάζει θετικά τη μόδα;

Φυσικά! Όταν δεν μπορείς να έχεις κάτι τότε προσπαθείς περισσότερο για να το αποκτήσεις. Πιστεύω ότι “από το αγκάθι βγαίνει ρόδο” και ίσως η οικονομική κρίση να είναι το “λίπασμα”.

• Έχετε ποτέ παρακολουθήσει catwalks Ελλήνων σχεδιαστών; Πού εντοπίζετε την αδυναμία τους να έχουν αντίκτυπο κι έξω από τη χώρα τους;

Έχω παρακολουθήσει λίγο. Δεν φταίνε οι σχεδιαστές, αλλά ολόκληρο το σύστημα. Η Ελλάδα γενικά δίνει πολύ σημασία στη Δύση κι απ’ αυτή είναι οι επιρροές της. Πιστεύω ότι η Έλληνες αγνοούν αυτό για το οποίο ο υπόλοιπος κόσμος τους θαυμάζει. Πρέπει λοιπόν να βρουν την προσωπική τους ταυτότητα. Όλος ο υπόλοιπος κόσμος γνωρίζει και σέβεται την Ελλάδα για την προσφορά της στον πολιτισμό και οι ίδιοι οι Έλληνες το ελαχιστοποιούν αυτό. Πρέπει να αισθανθούν περήφανοι που είναι Έλληνες.

• Έχετε αντιμετωπίσει κάποια δυσκολία στο να ντύσετε κάποιον πελάτη σας;

Ναι, γι’ αυτό δεν έχω πελάτες. Έχω μόνο μία κι αυτό εξ’ αιτίας του άντρα της. Είναι ένας πολύ ωραίος τύπος. Δεν μου αρέσει να έχω προσωπικούς πελάτες. Δεν είναι εύκολο, κάποιοι το κάνουν πολύ καλά, αλλά δεν είναι για μένα. Ο κάθε πελάτης είναι διαφορετικός και νομίζω ότι στην πραγματικότητα δεν σε χρειάζονται όλοι.

Και φυσικά δεν θα μπορούσαμε παρά να αναφερθούμε και στην αγαπημένη της φίλη Άννα Βίσση.

"Αγαπώ την Άννα, μ’ αρέσει το χιούμορ της και η συμπεριφορά της. Φυσικά και μ’ αρέσει η φωνή της αλλά το χιούμορ και η συμπεριφορά της είναι αυτά που την κάνουν γοητευτική. Μπορεί να προσαρμοστεί σε όλα τα στυλ, αλλά αυτή είναι και η δουλειά της. Βρίσκεται μπροστά σε κοινό και η εικόνα είναι πολύ σημαντικό κομμάτι της δουλειάς της".

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τις τάσεις της μόδας, τα τέλεια outfits και τα πιο hot fashion news.