ΣΤΙΛ RUNWAYS

Η Ελληνίδα σχεδιάστρια Ourania Kay μιλάει στο jenny.gr


20 Νοεμβρίου 2013

DSC_0993.jpeg

Τα σχέδιά της έχουν πάντα μια ισχυρή ταυτότητα και καινοτόμο πνεύμα.

Η Ourania Kay γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Αθήνα. Μετά την αποφοίτησή της στο Πανεπιστήμιο Metropolitan του Λονδίνου όπου σπούδασε Οικονομικά, αποφάσισε να συνδυάσει τις σπουδές της με το πάθος και τη δημιουργικότητά της. Ο επόμενος προορισμός λοιπόν ήταν το ESMOD στο Παρίσι για Σχέδιο Μόδας. Έχει συνεργαστεί με πολλά μεγάλα ονόματα της βιομηχανίας της μόδας όπως είναι ο σχεδιαστής Hussein Chalayan, με το περιοδικό Grazia Paris καθώς επίσης έχει συμμετάσχει σε διεθνείς εκθέσεις, όπως Salon de Prêt - a- porter και Premiere Vision .

Υπάρχει κάποιος σχεδιαστής ή σχεδιάστρια που σας ενέπνευσε στο ξεκίνημα της καριέρας σας;

Ασφαλώς. Υπήρξαν και υπάρχουν αρκετά ονόματα που με ενέπνευσαν και έχω μελετήσει όσο ήμουν φοιτήτρια, αλλά και που μέχρι σήμερα θαυμάζω, παρακολουθώ και εκτιμώ. Κάποια από αυτά είναι ο Martin Margiela, η Ann Demeulemeester, ο Dries Van Noten, η Isabel Marant, ασφαλώς ο John Galliano αλλά και ο οίκος Balmain (λίγο περισσότερο όταν βασικός σχεδιαστής ήταν ο Christophe Decarnin).

 Τί αγαπάτε στην Ελληνίδα γυναίκα;

Γενικά είμαι κατά των γενικεύσεων αλλά αν έπρεπε να κατηγοριοποιήσω κάποια στοιχεία στις Ελληνίδες που αγαπώ, αυτά είναι σίγουρα η προσωπικότητά τους, ο τρόπος με τον οποίο πειραματίζονται με το στιλ τους και το γεγονός ότι πάντα ενημερώνονται για την μόδα και την απολαμβάνουν με τον καλύτερο τρόπο.

 Βγάζετε μία έντονη ρομαντικότητα στις δημιουργίες σας. Ποια είναι η πηγή έμπνευσής σας;

Δεν είναι ποτέ η ίδια πηγή έμπνευσης για κάθε συλλογή. Τα θέματα που επιλέγω να εμπνέομαι είναι συνήθως ένα mix and match των εκάστοτε τάσεων της σεζόν και του προσωπικού μου γούστου στα ρούχα. Η ρομαντικότητα που αναφέρατε σε μένα δεν είναι εμφανής και σίγουρα δεν στοχεύω εκεί. Αν ένα στοιχείο με χαρακτηρίζει, αυτό πιστεύω ότι είναι η αντισυμβατικότητα. Για παράδειγμα, ο συνδυασμός ενός κεντημένου top με ένα σκισμένο boyfriend τζιν.

 Πείτε μας λίγα λόγια για την τελευταία σας συλλογή; Μπορείτε να την χωρέσετε σε 5 επίθετα;

Η συλλογή που τρέχει αυτή την περίοδο για τον χειμώνα του 2013/14 με τίτλο “Revanche” (μπορείτε να δείτε κάποιες από τις δημιουργίες στις φωτογραφίες που ακολουθούν) αποτελείται από σουπλαριστά υφάσματα προσαρμοσμένα σε λιτές γραμμές. Η γυναίκα στην οποία απευθύνεται η συλλογή είναι μια δυναμική γυναίκα του σήμερα, που δανείζεται boho στοιχεία της δεκαετίας του 70 με έντονη abstract αισθητική. Τα 5 επίθετα λοιπόν που χαρακτηρίζουν την συλλογή είναι ο αυθορμητισμός, ο δυναμισμός, η ανεπιτήδευτη γοητεία, η ανδρόγυνη θηλυκότητα και η υπαινισσόμενη σεξουαλικότητα.

 Ποια είναι η απόψή σας για τους bloggers;

 Όπως προανέφερα δεν μου αρέσουν οι γενικεύσεις. Έτσι λοιπόν δεν μπορώ να διατυπώσω μία γενική άποψη για τους bloggers. Ωστόσο, πιστεύω πως όταν κάποιος παίρνει στα σοβαρά αυτό που κάνει και το κάνει καλά αξίζει τον σεβασμό και την εκτίμησή μας. Γι’ αυτό, λοιπόν, υπάρχουν πολλά blogs που παρακολουθώ και σέβομαι την άποψή τους και άλλα τα οποία δεν με αφορά οποιαδήποτε γνώμη εκφράζουν.

 Πώς αντιμετωπίζετε την ελεύθερη και μη ελεγχόμενη κριτική στο διαδίκτυο;

Κυρίως με αξιοπρέπεια. Είναι φυσικό μια αρνητική κριτική να με επηρεάσει ιδίως όταν αυτή προέρχεται από κάποιον γνώστη του θέματος. Ωστόσο, πάντα ενημερώνομαι για τις κριτικές που μου ασκούνται διότι πιστεύω ότι από το καθετί μπορούμε να μάθουμε πράγματα και να γίνουμε καλύτεροι. Επομένως, είμαι υπέρ του να μπορεί ο καθένας να εκφράζει την γνώμη του και να ασκεί κριτική ελεύθερα. Ο αναγνώστης γνωρίζει πολύ καλά ποιες απόψεις πρέπει να ασπαστεί και ποιες να απορρίψει.

Θα δούμε και άλλες δημιουργίες σας στο DWTS;

Αυτό δεν μπορώ να το γνωρίζω εξαρχής. Γενικά, η σχέση μου με τους στιλίστες του χώρου είναι αρκετά καλή, οπότε δεν αποκλείεται να ξανασυνεργαστούμε στο μέλλον για κάποιο ρούχο μου στο show.

[gallery-272021] Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τις τάσεις της μόδας, τα τέλεια outfits και τα πιο hot fashion news.