ΣΤΙΛ RUNWAYS

Ο Άγγελος Μπράτης στο Jenny.gr


28 Μαρτίου 2014

Πρόκειται για έναν από τους Έλληνες σχεδιαστές που έχουν να πουν πολλά. Το 1ο βραβείο “Who is On Next” σε διαγωνισμό της ιταλικής Vogue το 2011 στην Ιταλία ήταν μόνο η αρχή για τον Άγγελο Μπράτη, ο οποίος, αν και ζει τα τελευταία χρόνια στην Ιταλία, επέστρεψε στην Ελλάδα για χάρη της AXDW. Ο 36χρονος σχεδιαστής θα παρουσιάσει την συλλογή του για τον Χειμώνα ’14 και με αφορμή αυτό τον ρωτήσαμε για τη συλλογή του αλλά και μερικά πράγματα που θέλαμε να μάθουμε για τον ίδιο.

Η Capsule Collection είναι αυτή που θα παρουσιάσει στην AXDW. Πρόκειται για μία συλλογή που έχει ότι χρειάζεται η γυναικεία γκαρνταρόμπα. Αυστηρές γεωμετρικές γραμμές και πολύτιμα υλικά όπως το κασμίρ, το μετάξι, και το λαμέ είναι α βασικά χαρακτηριστικά της συλλογής για το Χειμώνα 2014. Τα βασικά κομμάτια επαναπροσδιορίζονται μέσα από το πρίσμα του Άγγελου Μπράτη. Ταγιέρ, κάπες heringbone, παλτό σε διπλό κασμίρ και μεταξωτά φορέματα με λοξά κοψίματα σε υπέρ-θηλυκές φόρμες παίρνουν νέες διαστάσεις. Όσο για τα χρώματα, το μαύρο είναι ο πρωταγωνιστής στις πιο απόλυτες εκδοχές του κάνοντας παιχνίδια με το φως και τις σκιές. Το ασημί καθώς και αποχρώσεις του χρυσού έχουν έναν ξεχωριστό δικό τους ρόλο στην χρωματική παλέτα η οποία μοιάζει βγαλμένη από ταινία film noir όπως και το κεντρικό πρόσωπο της συλλογής.

 Όσο για τις επιλογές του προσωπικά αλλά και στιλιστικά, ο Άγγελος Μπράτης απαντά:

Το αγαπημένο μου χρώμα είναι… μπλε.

Η πιο hot τάση για το καλοκαίρι είναι… ο γυμνισμός.

Εμπνέομαι από… τη ζωή.

Ονειρεύομαι να … είμαι ευτυχισμένος.

Η Ελληνίδα που θαυμάζω είναι… η Μελίνα Μερκούρη.

Το επόμενο βήμα μου είναι… το catwalk στην AXDW το Σάββατο.

Μ’ αρέσει να βλέπω τις γυναίκες να φορούν… ψηλά τακούνια χωρίς πλατφόρμες.

Από τη φετινή μου συλλογή ξεχωρίζω… ένα διπλό παλτό κι ένα λαμέ χρυσό φόρεμα.

Οι αγαπημένοι μου σχεδιαστές είναι… Vionnet, Yamamoto, Valentino.

Η fashion επένδυση της σεζόν είναι… ένα καφτάνι μεταξωτό.

Μάθετε περισσότερα για τον Άγγελο Μπράτη και τις συλλογές του στο angelosbratis.it.

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τις τάσεις της μόδας, τα τέλεια outfits και τα πιο hot fashion news.