ΣΤΙΛ RUNWAYS

Chanel S/S15: Ένα fashion show που θα θυμόμαστε για πάντα!


1 Οκτωβρίου 2014

Όλα θύμιζαν έναν δρόμο διαμαρτυρίας. Τα πανό με τα φεμινιστικά συνθήματα, οι ενδείξεις διαμαρτυρίας, το βλέμμα των μοντέλων. Όλα τα σκέφτηκε μέσα σε ένα 24ωρο, όπως δήλωσε ο ίδιος. Ο λόγος φυσικά για τον ευφυή σχεδιαστή του οίκου Chanel, Karl Lagerfeld.  Ο ίδιος κατάφερε να συνδέσει την μόδα με την καθημερινότητα και τους προβληματισμούς του σήμερα. Είπε χαρακτηριστικά ότι το θεωρεί διασκεδαστικό, μία επίδειξη μόδας την οποία μπορεί ο ίδιος να νιώσει καλύτερα από τον καθένα, καθώς η μητέρα του ήταν φεμινίστρια και έχει ζήσει έντονα την ιστορία του κινήματος!

CHA_0793 Οι γυναίκες στο catwalk του οίκου ήθελαν να κερδίσουν τα δικαιώματά τους, αγωνιζόντουσαν για την βία κατά των γυναικών, για τις γυναίκες του Ισλάμ, της Μέσης ανατολής. Ήταν πραγματικά ένα fashion show με σπουδαία μηνύματα που πρέπει να αντιληφθεί ο καθένας μας. Ο σχεδιαστής πρόσθεσε ότι το fashion show του είχε ένα αίσθημα ελευθερίας που ποτέ δεν ένιωσε στο Παρίσι. "Δεν επιτρέπεται να λένε στους ανθρώπους ότι κάτι δεν επιτρέπεται. Σήμερα όλα είναι απαγορευτικά. Η πολιτική ορθότητα έχει σκοτώσει τα πάντα". Όσο για τις δημιουργίες του οίκου όλα θύμιζαν για μία ακόμη φορά το βαρύ όνομα Chanel, μόνο που είχαν και έναν φιλελεύθερο αέρα...

[gallery-387392]

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τις τάσεις της μόδας, τα τέλεια outfits και τα πιο hot fashion news.