ΣΤΙΛ RUNWAYS

Μία χειροποίητη συλλογή παπουτσιών που θα κάνει αίσθηση


20 Νοεμβρίου 2014

STATHISSAMANTAS.jpg

Ακολουθώντας πιστά καθαρές αυστηρές γραμμές, ο Στάθης Σαμαντάς χρησιμοποιεί τα γεωμετρικά σχήματα με έναν ευφάνταστο και κομψό τρόπο στη συλλογή του για το φετινό χειμώνα. Η πάγια αισθητική του σχεδιαστή διαφαίνεται ξεκάθαρα σε κάθε σχέδιο καθώς το ενδελεχώς προσεγμένα υλικά βοηθούν στη διαμόρφωση ενός αυστηρού ύφος που συνάμα εκπέμπει έντονη θηλυκότητα. Κομμάτια από μαύρο καστόρι στολίζονται με φτερά και μαύρο δίχτυ χαρίζοντας μία σκοτεινή αλλά και κομψή πινελιά στην κλασσική γόβα δίχως να της στερούν την αίσθηση πολυτέλειας.

Ο σχεδιαστής χρησιμοποιεί επίσης την κλασσική, ασπρόμαυρη εκδοχή του pied de poule και την “παντρεύει” με μπλε καστόρι. Ασημί καθρέφτες, διάφανα κομμάτια και μαύρο σεβρό συνδυάζονται αριστοτεχνικά στις δημιουργίες του χαρίζοντας στα χειροποίητα παπούτσια μία στιλπνή formal εικόνα.

Φυσικά, ο Στάθης Σαμαντάς δεν αφήνει ανεκμετάλλευτο το λουστρίνι, το οποίο χρησιμοποιεί σε συνδυασμό του λευκού και του μαύρου και ολοκληρώνει με πινελιές από χρυσό δέρμα καθρέπτη προσθέτοντας έτσι art deco αναφορές. Το κοινό σημείο αναφοράς των σχεδίων του είναι η κόκκινη φόδρα στον εσωτερικό πάτο που “δένει” χρωματικά το παπούτσι, το οποίο ο σχεδιαστής αντιμετωπίζει σαν ένα πίνακα ζωγραφικής.

Untitled-1

Highlight: Ο Στάθης Σαμαντάς συνεργάστηκε με τον "Laskaris Haute Couture" για την νέα του χειμερινή συλλογή, εμπνευσμένη από το έργο του El Greco. Οι εντυπωσιακές μπότες που έφταναν πάνω από το γόνατο από ελαστικό βελούδο ήταν ειδικά σχεδιασμένες για την επίδειξη, η οποία ήταν αφιερωμένη στα 400 χρόνια από τον θάνατο του Δομίνικου Θεοτοκόπουλου και στο «έτος Ελ Γκρέκο».

[gallery-401314]

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τις τάσεις της μόδας, τα τέλεια outfits και τα πιο hot fashion news.