ΣΤΙΛ RUNWAYS

Η διαφορετικότητα ήταν το “hot trend” για το φετινό NYFW


19 Φεβρουαρίου 2015

Κι ελπίζουμε να παραμείνει διαχρονικό.

Η Εβδομάδα Μόδας στη Νέα Υόρκη φιλοξένησε συμμετέχοντες και μοντέλα από πολλά και διαφορετικά backgrounds αυτή τη φορά. Έτσι είδαμε στα catwalks plus-size παρουσίες διαφορετικών εθνικοτήτων, χρωμάτων και σεξουαλικών προτιμήσεων. Και βέβαια μιλάμε για μία "καινοτομία" που βρίσκεται σε αρχικό στάδιο αλλά τουλάχιστον ξεκίνησε να ταράζει την μέχρι τώρα «παράδοση» της βιομηχανίας της μόδας και των μέσων μαζικής ενημέρωσης που ήθελε μόνο αψεγάδιαστα και υπερβολικά skinny μοντέλα στην παρουσίαση των νέων συλλογών διάσημων σχεδιαστών.

Ίσως βέβαια σε αυτό –για να δούμε τα πράγματα κάτω από το ροζ συννεφάκι-  να συνέβαλε και το γεγονός πως ο κόσμος πλέον επικροτεί κι αρέσκεται στη διαφορετικότητα, κάτι που πολύ εύστοχα αντιλήφθηκαν τα media και η διαφήμιση (κι από τα οποία συντηρείται κι η βιομηχανία της μόδας) και δεν θα το άφηναν ανεκμετάλλευτο.

Όπως και να έχει, λοιπόν, είχαμε την ευκαιρία να δούμε τη Winnie Harlow που πάσχει από μία δερματική ασθένεια, τη λεύκη, να περπατάει γεμάτη αυτοπεποίθηση στην πασαρέλα του οίκου Desigual. «Θα πρέπει να επικεντρωνόμαστε σε αυτά που πιστεύουμε εμείς για τον εαυτό μας κι όχι στις απόψεις που έχουν οι άλλοι για εμάς. Αυτό μας βοηθά για μία πολύ ευτυχισμένη ζωή», λέει χαρακτηριστικά το μοντέλο.

Το «κλίμα» λοιπόν φαίνεται να αλλάζει στις πασαρέλες και παρά τις δύσκολες καιρικές συνθήκες στο NYFW τα πράγματα φαίνονται να γίνονται ευκολότερα για εμάς τους ανθρώπους. Κι όλα αυτά γιατί δείχνουμε να απολαμβάνουμε τη διαφορετικότητα!

[gallery-426153]

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τις τάσεις της μόδας, τα τέλεια outfits και τα πιο hot fashion news.