ΣΤΙΛ RUNWAYS

Οι εξωτικές εμπνεύσεις της Λουκίας Κυριάκου για το Καλοκαίρι 2016


23 Οκτωβρίου 2015

LOUKIA-KYRIAKOU-21.jpg

Αντλώντας έμπνευση από τη γενέτειρα της, την Αφρική, και συγκεκριμένα από το μαροκινό στυλ, η σχεδιάστρια Loukia Kyriakoy δημιουργεί κομμάτια με έθνικ στοιχεία για τη συλλογή της Καλοκαίρι 2016, εντάσσοντάς τα σε καθημερινές εμφανίσεις.

-Πώς θα χαρακτήριζες τη νέα σου συλλογή και τι πιστεύεις ότι τη κάνει να ξεχωρίζει;

Έχει Ethnic χαρακτηριστικά με στοιχεία πολυτέλειας για την μοντέρνα και σικάτη γυναίκα. Η ολόλευκη συλλογή με τις ιδιαίτερες χρυσές λεπτομέρειες την κάνει να ξεχωρίζει.

-Ποια ήταν η πηγή έμπνευσης για τις δημιουργίες σου και τι σε εμπνέει γενικά στη δουλειά σου;

Εμπνέομαι από μια γυναίκα που ζει στο Morocco. Γενικά στη δουλεία μου με εμπνέει η καθημερινή γυναίκα και γενικά η Αφρικανική Ήπειρος στην οποία και έχω γεννηθεί.

LOUKIA KYRIAKOU 2

-Ποια είναι η άποψη σου για την ελληνική μόδα και πώς βλέπεις τους νέους Έλληνες σχεδιαστές;

Με τον καιρό βλέπουμε όλο και περισσότερους νέους σχεδιαστές και αυτό είναι πολύ θετικό αφού έχει σαν συνέπεια ότι έχουμε πρόοδο στην ελληνική μόδα. Έτσι μπαίνει και η Ελλάδα σιγά σιγά στο χάρτη της μόδας.

-Ποιος είναι ο τύπος γυναίκας που έχεις στο μυαλό σου όταν ετοιμάζεις μια συλλογή; 

Η γυναίκα η πολύ δυναμική η οποία τολμά στο ντύσιμο της. Πολλά από αυτά τα κομμάτια θα τα φορούσα και εγώ η ίδια.

LOUKIA KYRIAKOU 1

-Η κρίση έχει επηρεάσει τη δημιουργικότητα σου και κατά συνέπεια τη δουλειά σου σε πρακτικό επίπεδο;

Μέχρι κάποιο βαθμό ναι γιατί και εγώ για να καλύψω τις ανάγκες της καθημερινής γυναίκας έχω μπει στη διαδικασία να ψάχνω πιο οικονομικά υλικά και πρώτες ύλες, αλλά και να απλοποιώ μέχρι κάποιο βαθμό το πατρόν, έτσι ώστε να δημιουργώ πιο προσιτά κομμάτια.

-Πώς είναι η διαδικασία για τη δημιουργία μιας συλλογής;

Όλα αρχίζουν από την πηγή έμπνευσης πάνω στην οποία βασίζεται μια μελέτη και μετά αρχίζει ο σχεδιασμός. Ειδικά τα κομμάτια που ετοιμάζονται για παραγωγή πρέπει στο σύνολο τους να αποτελούν μια ολοκληρωμένη συλλογή, στην οποία τα υφάσματα και ο σχεδιασμός να έχουν μια συνοχή. Έτσι επιλέγονται τα υφάσματα και τα χρώματα, αρχίζει η διαδικασία του πατρόν και στην τελική φάση τα κομμάτια κόβονται και ράβονται. Κατά την διάρκεια της παραγωγής των δειγμάτων γίνονται κάποια fittings έτσι ώστε το κάθε ρούχο να τελειοποιηθεί.

Η καλοκαιρινή συλλογή 2016 της Loukia Kyriakou θα παρουσιαστεί το Σάββατο 24 Οκτωβρίου στο 18th Athens Xclusive.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τις τάσεις της μόδας, τα τέλεια outfits και τα πιο hot fashion news.