ΣΤΙΛ RUNWAYS

#MFW Fall '16: Τα extravagant shows των Prada & Fendi


26 Φεβρουαρίου 2016

Ο τρίτος fashion σταθμός της σεζόν, που δεν είναι άλλος από το Μιλάνο, ανταποκρίνεται επάξια στις προσδοκίες των απανταχού fashion lovers, με συλλογές που κάθε μέρα ξεπερνούν τις προσδοκίες μας. Τι ξεχωρίσαμε από τη δεύτερη μέρα της MFW;

Prada: Πιο εμβληματική από ποτέ, η γυναίκα του Οίκου Prada παρουσιάστηκε με άγριες διαθέσεις μπαίνοντας δυναμικά στη μάχη του στιλ. Δερμάτινες ζώνες στολίστηκαν με charms όπως clutches, ημερολόγια και κλειδιά, οι τσάντες φορέθηκαν χιαστί και τα leggings διακοσμήθηκαν με εντυπωσιακά καρό μοτίβα . Παλτό σε military στιλ με εξωτερικούς κορσέδες τόνισαν τη μέση των μοντέλων ενώ τα sailor caps που η Miuccia Prada «δανείστηκε» από την αντρική συλλογή της, ολοκλήρωσαν μια collection «ύμνο» στο mix & match. Γι’ αυτό και το κοινό την αποθέωσε με χειροκρότημα και σφυρίγματα.

Fendi: Πάντα πρωτοπόρος και ευρηματικός, ο Karl Lagerfeld αρνείται να βάλει την υπογραφή του σε οτιδήποτε συνηθισμένο ή βαρετό και η παρουσίαση του Οίκου Fendi για τη σεζόν Fall 2016 δεν ήταν τίποτε από τα παραπάνω. Με κεντρικό χαρακτηριστικό τα ruffles, τα οποία ο ίδιος χαρακτήρισε ως «κύματα» και με ιδιαίτερα fun διάθεση, τα looks που μας παρουσίασε αποτέλεσαν μια ευχάριστη νότα. Over-the-knee μπότες σε έντονο τιρκουάζ χρώμα, φορέματα από βελούδο και μετάξι με Chinese prints αλλά και ογκώδεις γούνες είτε με ριγέ pattern είτε με dotted μοτίβα που θύμιζαν έντονα την Cruella de Vil. Θα λέγαμε ότι αυτό που έκανε τη συγκεκριμένη συλλογή να ξεχωρίσει ήταν η casual και χιουμοριστική διάθεσή της, αγνοώντας το γενικότερο haute couture πλαίσιο, γι’ αυτό και αποτελεί ένα από τα πιο fun shows της MFW μέχρι στιγμής, γεγονός που μπορείτε να επιβεβαιώσετε κάνοντας ένα search στο hashtag της βραδιάς (#Fendirumi).

[gallery-568579]

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τις τάσεις της μόδας, τα τέλεια outfits και τα πιο hot fashion news.