ΣΤΙΛ RUNWAYS

Η ευχαρίστηση του να βλέπεις την Ashley Graham στο catwalk του Michael Kors


MMEINTANI

16 Φεβρουαρίου 2017

16463918-1086415748154899-8684495078774800384-n.jpg

Η Εβδομάδα Μόδας της Νέας Υόρκης στέλνει ένα δυνατό πολιτικό μήνυμα

Κάτι τέτοιο συνέβη και στο show του Michael Kors στη Νέα Υόρκη, με γήινες αποχρώσεις όπως το γκρι και το μπεζ αλλά και κομμάτια όπως τα statement παλτό, οι εντυπωσιακές γούνες και τα φορέματα με άνοιγμα στο πλάι να συνθέτουν μια πιο preppy και ταυτόχρονα θηλυκή κολεξιόν, η οποία προς μεγάλη ευχαρίστησή μας δείχνει ιδιαίτερα «φορέσιμη». Αλλά ακόμα και αυτό επισκιάστηκε από το γεγονός ότι η Ashley Graham ήταν ανάμεσα στα κορίτσια που είδαμε στο runway. Δεν είναι και λίγο να περπατάς στο ίδιο show με μοντέλα όπως η Bella Hadid και να είσαι εσύ εκείνη που κλέβει το spotlight.

 

 

Δεν μπορούμε να γνωρίζουμε εάν το ότι αποφάσισε να παρεκκλίνει από προηγούμενες δηλώσεις του σχετικά με το ότι δεν μπορεί να χρησιμοποιήσει πιο juicy μοντέλα για «τεχνικούς» λόγους, έγινε για λόγους σωστού marketing ή απλά επειδή όντως έχει αρχίσει να αλλάζει η οπτική του, ο Michael Kors όμως κατάφερε να περάσει το μήνυμά του.

 

 

Ο λόγος που μια τέτοια κίνηση είναι ακριβώς αυτό που θέλουμε να βλέπουμε, είναι κάτι τόσο απλό και αυτονόητο που φαντάζει κλισέ πια: πρόκειται για πραγματική γυναίκα. Για την εργαζόμενη που θέλει να ντυθεί όμορφα για το γραφείο, για το κορίτσι που θέλει να δείχνει ελκυστικό στο ραντεβού, για καθεμία από εμάς που σε καμία περίπτωση δεν θυμίζουμε τις standard αναλογίες του size zero. 

 

 

Είμαι προετοιμασμένη για σχόλια του τύπου ότι η μόδα πρέπει να μας προσφέρει και αυτό το «απρόσιτο», διότι αν τα μοντέλα ξέφευγαν τελείως από τις παγιωμένες αναλογίες τους δεν θα διέφεραν καθόλου από όλες εμάς τις καθημερινές κοπέλες, θεωρώ όμως ότι το συγκεκριμένο concept καλό είναι να περιορίζεται στην haute couture. Όταν πρόκειται για ready-to-wear προτάσεις, η ποικιλία είναι απαραίτητη και όλες μας θα πρέπει σαφώς να μπορούμε να ταυτιστούμε έστω και σε έναν μικρό βαθμό με τα σώματα που βλέπουμε να περπατούν στο catwalk.

Το γιατί έπρεπε να φτάσουμε στο 2017 και να είναι η (όποια) Ashley Graham που θα το έσπαγε επιτέλους αυτό, δεν το ξέρω, αλλά όπως και να ‘χει χαίρομαι.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τις τάσεις της μόδας, τα τέλεια outfits και τα πιο hot fashion news.