ΣΤΙΛ RUNWAYS

Μόλις λύθηκε το μυστήριο πίσω από αυτά τα Saint Laurent παπούτσια


MMEINTANI

7 Μαρτίου 2017

saint-laurent-dwaw1718-131.jpg

Εξηγούμαι. Δεν πάνε πολλές μέρες από το catwalk του οίκου Saint Laurent στο Παρίσι. Τις προτάσεις του οίκου τις είδαμε και τις αναλύσαμε με το που ολοκληρώθηκε.

Η αποθέωση των 80s έχει την υπογραφή Saint Laurent

Ακριβώς μετά την προηγούμενη πασαρέλα, για τη σεζόν Spring/Summer 2017, όπου είχαμε δει ένα design παπουτσιού που μας είχε εκπλήξει και πάλι και αναρωτιόμασταν πώς γίνεται να μπορεί να περπατήσει κάποια με αυτό, αυτή τη φορά είδαμε κάτι ακόμα πιο περίεργο.

Saint Laurent Spring/Summer 2017

Η δεύτερη απόπειρα λοιπόν του Anthony Vaccarello για λογαριασμό του Γαλλικού οίκου, μας έδειξε ψηλές μπότες από βινύλ, μπότες στολισμένες με κομμάτια που θύμιζαν disco της εποχής του Studio 54 αλλά και απλά ζευγάρια από μαύρες γόβες, που έκρυβαν όμως ένα μεγάλο μυστικό. Δεν είχαν τακούνι. Περίπου, δηλαδή.

Αντί για τακούνι, είχαν ένα είδος στηρίγματος, στη βάση. Εκ πρώτης όψεως θα έλεγε κανείς ότι είναι αδύνατο να περπατήσει κάποια με αυτά, για να το έκαναν όμως τα μοντέλα συμβαίνει ότι γίνεται. Και τώρα αποκαλύφτηκε και το πώς.


Τη λύση την έδωσε ένας καθηγητής φυσικής από το Πανεπιστήμιο Columbia (ναι μέχρι εκεί έφτασε το θέμα), ο οποίος λέγεται Michael Tuts. Με λίγα λόγια αυτό που προσπάθησε να εξηγήσει είναι πως η πίεση που ασκεί το πέλμα στη γάμπα, στη συνέχεια μεταφέρεται στο τακούνι το οποίο ασκεί την ίδια πίεση στο έδαφος. Μάλιστα, υπάρχει και σκίτσο για να δούμε τη λογική πίσω από το συγκεκριμένο design, όλες εμείς που δεν καταλαβαίνουμε και πολύ από αυτά.

Αν πρέπει να κρατήσουμε κάτι από όλο αυτό, είναι πως μάλλον έπρεπε να πιστεύουμε περισσότερο τους καθηγητές μας όταν έλεγαν πως τα μαθηματικά κάποτε θα μας χρειαστούν και στη ζωή.

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τις τάσεις της μόδας, τα τέλεια outfits και τα πιο hot fashion news.