ΣΤΙΛ RUNWAYS

Η Cruise 2018 κολεξιόν του οίκου Gucci θα σας κάνει να αγαπήσετε την υπερβολή


MMEINTANI

30 Μαΐου 2017

gucci-2018-resort-2.jpg

Σε αυτήν ακριβώς την κατηγορία ανήκει ο Alessandro Michele, ο οποίος όχι μόνο δεν έχει σκοπό να αλλάξει το μαξιμαλιστικό στιλ με το οποίο έκανε και το ηχηρό του ντεμπούτο στον οίκο Gucci αλλά έχει βαλθεί κάθε σεζόν να μας το παρουσιάζει σε ακόμα μεγαλύτερο βαθμό.

Η κολεξιόν του εκκεντρικού designer για τη Resort 2018 συλλογή του Ιταλικού οίκου δεν ξέφυγε λοιπόν από το μοτίβο στο οποίο μας έχει συνηθίσει, με έντονα στοιχεία, patterns που κλέβουν την προσοχή, mix&match που δε αφήνει περιθώρια για μίνιμαλ σκέψεις και δαντέλες, μπροκάρ και φλοράλ υφάσματα να προσπαθούν να συνυπάρξουν όλα μαζί, καταφέρνοντάς το με περίτεχνο τρόπο.

Ένα ακόμη στοιχείο που δεν θα μπορούσε να λείπει, αφού φαίνεται πως έχει επιστρέψει για τα καλά στο κομμάτι των διάσημων οίκων ήταν και η χρήση των slogans, με τις λέξεις Guccy και Guccification να στολίζουν ορισμένα κομμάτια της συλλογής.

[gallery-716965]

Όσο για την έμπνευσή του σχετικά με τον χώρο που θα γινόταν η επίδειξη; «Στην αρχή σκεφτόμουν την Ελλάδα και την Αθήνα, αλλά αυτό δεν ήταν εφικτό. Οπότε σκέφτηκα ποιο ήταν το επόμενο πιο ισχυρό μέρος απ’ όπου θα μπορούσα να αντλήσω τέτοια έμπνευση. Ξεκίνησα δηλαδή με την ιδέα της Μεσογείου και την αρχαία Ελληνική και Ρωμαϊκή κουλτούρα και το πώς αυτές κατάφεραν να μεταμορφώσουν τα πάντα, η επόμενη επιλογή όμως ήταν η Αναγέννηση, για αυτό και ήρθα εδώ στη Φλωρεντία, εδώ που ξεκίνησε και η ιστορία του συγκεκριμένου οίκου. Νιώθω πολύ άνετα εδώ».

Fun fact: Ο οίκος Gucci έχει σαν έδρα την Φλωρεντία αλλά ο τελευταίος designer του brand που είχε παρουσιάσει κολεξιόν σε αυτή την πόλη ήταν ο Tom Ford, ο 1995. 

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τις τάσεις της μόδας, τα τέλεια outfits και τα πιο hot fashion news.