ΣΤΙΛ RUNWAYS

Η αναγέννηση των Rodarte έγινε σε νεκροταφείο


Αφροδίτη Σακκά

10 Σεπτεμβρίου 2018

rodarte_wss19_098.jpg

Μετά από δύο χρόνια απουσίας από το πρόγραμμα του New York Fashion Week, οι Rodarte επέστρεψαν στη βάση τους με ένα αρκετά συμβολικό show. Τα μοντέλα των Kate και Laura Mulleavy έμοιαζαν με αιθέριες υπάρξεις - σχεδόν από άλλο κόσμο - όσο περιφέρονταν μέσα στο New York Marble Cemetery στο East Village της Νέας Υόρκης, επαναφέροντας το όραμα των σχεδιαστριών, όπως το ξέρουμε. 

Το στοιχείο του παραμυθιού έκανε ξανά την εμφάνισή του, δημιουργώντας ενός είδους νοσταλγία που θα μπορούσε να αποδωθεί είτε στα ρομαντικά φορέματα από τούλι, δαντέλα και σατέν, είτε στην επιθυμία των Rodarte να απέχουν από την τρέλα των εναλλασσόμενων trends και να επικεντρωθούν σε αυτό που τις έχει κάνει να ξεχωρίσουν εξαρχής. Εκκεντρικές σιλουέτες, έμφαση στα μανίκια, ογκώδες βολάν σε δέρμα και δαντέλα, όλα "δεμένα" περίτεχνα με oversized φιόγκους. Ανάμεσα στα ασύμμετρα κοψίματα και στα σήμα-κατατεθέν floral κεντήματα, έκαναν την εμφάνισή τους πλεκτά φορέματα σε παστέλ αποχρώσεις ως ένα - απρόσμενο - διάλειμμα από το overload χρωμάτων και υφασμάτων, ενώ οι τρεις δημιουργίες με τα θυληκά κοψίματα και τις αέρινες σιλουέτες, απλές και εντυπωσιακές, έμοιαζαν βγαλμένες από κάποιο όνειρο. Η χρωματική παλέτα ήταν κάθε άλλο παρά βαρετή - οι Rodarte ξέρουν πολύ καλά πώς να δημιουργούν μοναδικά, λίγο για τη μόδα και λίγο για τη τέχνη - γι' αυτό και κυριάρχησαν έντονες αποχρώσεις όπως μωβ, κόκκινο, μπλε και φούξια, συνδυασμένες με παστέλ κίτρινο και ροζ, αλλά και λευκό και μαύρο. 

Οι Rodarte επέστρεψαν για να φέρουν ξανά το μαγικό τους άγγιγμα στα catwalks της Νέας Υόρκης, απέχοντας από τις κλασσικές έννοιες του "ready-to-wear" και δημιουργώντας κάθε look με σκοπό να πρωταγωνιστήσει σε ένα όνειρο, κάπου χαμένο ανάμεσα στο παρελθόν και στο τώρα, ολοκληρώνοντας μία ρομαντική αναγέννηση.

Δείτε τα καλύτερα looks από το catwalk των Rodarte για την Άνοιξη 2019:

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τις τάσεις της μόδας, τα τέλεια outfits και τα πιο hot fashion news.