ΣΤΙΛ RUNWAYS

Η νέα εποχή του οίκου Oscar de la Renta


Αφροδίτη Σακκά

12 Σεπτεμβρίου 2018

oscar_de_la_renta_wss19_132.jpg

Με πηγές έμπνευσης το Μαρόκο, την Κροατία, την Ινδία και τη Μύκονο, η Laura Kim και ο Fernando Garcia, φέρνουν μία νέα εποχή για τον οίκο Oscar de la Renta - απόδειξη η collection τους για την Άνοιξη 2019. Λίγα χρόνια μετά τον θάνατο του de la Renta, οι σχεδιαστές φαίνεται πως υιοθετούν μία νέα, πιο "χαλαρή" προσέγγιση στο γυναικείο ντύσιμο, προσέχοντας πάντα να διατηρήσουν την πολυτέλεια που χαρακτηρίζει το brand από την ίδρυσή του. Η συλλογή που παρουσιάστηκε στην ταράτσα των Spring Studios της Νέας Υόρκης την Τρίτη, περιλάμβανε wearable δημιουργίες, κομμάτια που διατηρούν την αίσθηση του "αιώνιου καλοκαιριού" ως μία ευχάριστη ανανέωση από το πολυτελές cocktail ντύσιμο που αποτελεί το σήμα-κατατεθέν του brand.

Πρώτα εμφανίστηκαν καφτάνια με prints, φαρδιές παντελόνες και αέρινες μπλούζες, αποχρώσεις του κίτρινου, κομψά και ντελικάτα κρόσσια σε φορέματα μέχρι σκουλαρίκια και flat παπούτσια - που σπάνια έχουν κάνει την εμφάνισή τους σε show του οίκου- , περίτεχνα κεντήματα και προσεγμένα πλεκτά, πριν ακολουθήσουν οι πολυτελείς eveningwear δημιουργίες για τις οποίες ο οίκος de la Renta έχει τόσο αγαπηθεί από τις γυναίκες όλου του κόσμου. Το δεύτερο κομμάτι του show περιλάμβανε τουαλέτες με λεπτομέρειες από χάντρες, δαντέλα και ταφτά, ενώ σημεία αναφοράς αποτέλεσαν τα έντονα κοψίματα και τα κοντύτερα μήκη που έδωσαν το στοιχείο του σεξαπίλ στις δημιουργίες, αποκλίνοντας ελαφρώς από το "συντηρητικό" look του οίκου.

Κάθε δημιουργία που εμφανίστηκε στο catwalk για την Άνοιξη 2019, συνεχίζει να απευθύνεται στη φιντέτσα της γυναίκας Oscar de la Renta, δίνοντάς της χώρο να είναι πιο άνετη στο ντύσιμό της και να αγκαλιάσει τη θυληκότητά της. Συγχρόνως, αποτελεί μία εμφανή απόδειξη πως ο οίκος επιθυμεί να προσεγγίσει ένα πιο νεανικό κοινό - πόσο μάλλον όταν χρησιμοποιεί influencers της εποχής για τις πιο πρόσφατες καμπάνιες του - διαχειριζόμενος την μεταβατική εποχή του με απόλυτη επιτυχία.

Δείτε μερικά από τα καλύτερα looks του οίκου Oscar de la Renta για την Άνοιξη 2019 στη gallery:

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τις τάσεις της μόδας, τα τέλεια outfits και τα πιο hot fashion news.