ΣΤΙΛ RUNWAYS

Γιατί όλοι έκλαιγαν στο show του Valentino Haute Couture 2019;


Αφροδίτη Σακκά

24 Ιανουαρίου 2019

valentino_hcss19_137.jpg

Πρόσφατα, το Council of Fashion Designers of America (CFDA) ανακοίνωσε πως έχει σκοπό να αλλάξει τον κόσμο της μόδας, δίνοντας χώρο και έναυσμα για να υπάρξει πραγματικό diversity. Είναι μία διαδικασία που παίρνει χρόνο, παρ' όλα αυτά φαίνεται πως όλο και περισσότερα brands δίνουν προσοχή στο συγκεκριμένο θέμα, ειδικά σε μέρη που η έλλειψη diversity είναι παραπάνω από εμφανής - όπως για παράδειγμα, στα haute couture shows.

Όσον αφορά το φυλετικό diversity, σύμφωνα με το The Fashion Spot, το Παρίσι έχει το χαμηλότερο ποσοστό σε έγχρωμα μοντέλα στα catwalks από την Άνοιξη του 2015 (15%), σε σχέση με όλες τις υπόλοιπες πρωτεύουσες της μόδας. Ωστόσο, για τα ready-to-wear της Άνοιξης 2019, το Παρίσι φαίνεται πως έκανε την αλλαγή και ανέβασε το ποσοστό έγχρωμων μοντέλων στα catwalks στο 32,% ξεπερνώντας και το Μιλάνο που αυτή τη στιγμή βρίσκεται στο 30%.

Κι έτσι φτάνουμε στο haute couture show του οίκου Valentino για την Άνοιξη 2019, το οποίο περιλάμβανε 39 μαύρα μοντέλα με τις εκπληκτικές δημιουργίες του Pierpaolo Piccioli και είναι ίσως το πιο σημαντικό show μέχρι τώρα. Φυσικά, η Naomi Campbell έκλεισε το show με μία μαύρη, διάφανη τουαλέτα από τούλι, ως το supermodel που άνοιξε τον δρόμο για κάθε μαύρο μοντέλο στον κόσμο, σε ένα show που έγραψε ιστορία.

Έρχεται μία μεγάλη, μεγάλη αλλαγή και η βιομηχανία της μόδας δεν θα μπορούσε να είναι πιο έτοιμη.

Δείτε μερικές από τις πιο εντυπωσιακές δημιουργίες του οίκου Valentino Haute Couture Spring 2019:

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τις τάσεις της μόδας, τα τέλεια outfits και τα πιο hot fashion news.