ΣΤΙΛ RUNWAYS

Alexander McQueen S/S 2020: Το show που μοιάζει να σταμάτησε το χρόνο


1 Οκτωβρίου 2019

Alexander McQueen S/S 2020: Το show που μοιάζει να σταμάτησε το χρόνο

Για τo show του οίκου Alexander McQueen, που πραγματοποιήθηκε στο Παρίσι, η σχεδιάστρια Sarah Burton θέλησε να επιβραδύνει τον χρόνο, να τον κάνει να κυλήσει πιο αργά.
Μετά από ένα ταξίδι στην Ιρλανδία, η Burton και η ομάδα της σκιαγράφησαν άνθη που απειλούνται με εξαφάνιση, μετέτρεψαν τα σχέδια σε κεντήματα πάνω σε guipure δαντέλες και κατασκεύασαν ένα tailored κοστούμι.
Υπάρχει τόσος θόρυβος στον κόσμο, ο καθένας είναι τόσο βιαστικός, όλοι συνεχώς αισθανόμαστε ότι δεν έχουμε χρόνο. Και το κέντημα διαρκεί πολύ.

Η Burton όπως και άλλοι σχεδιαστές έσπασε το ταμπού της επανεξέτασης προηγούμενων συλλογών για να αμφισβητήσει την ιδέα ότι η μόδα παει χαμένη. Το πρώτο look ήταν εμπνευσμένο από την συλλογή Eshu Alexander Mcqueen, του φθινοπώρου του 2000, ενώ το τελευταίο από την περζασμένη σεζόν.

Οι έντονοι ώμοι, σήμα κατατεθέν του McQueen, έδωσαν το παρών μαζί με φουσκωτά μανίκια και αναγεννησιακά στοιχεία, αλλά και παροδοσιακά στοιχεία της Ιρλανδίας.
Ανθισμένα φορέματα, μεταξωτά νήματα, bohemian πλεξούδες και καθαρά πρόσωπα, συνέθεσαν τα πιο φρέσκα looks. Aπό την άλλη η πρόταση στα κοστούμια ήταν τα ανατρεπτικά και sexy cut outs στην μέση αλλά και ο συνδυασμός δύο ουδέτερων χρωμάτων.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τις τάσεις της μόδας, τα τέλεια outfits και τα πιο hot fashion news.