ΣΤΙΛ RUNWAYS

Στον Saint Laurent τα μοντέλα περπάτησαν στην έρημο και το αποτέλεσμα είναι συγκλονιστικό


Μάρθα Κουμπάνη

16 Δεκεμβρίου 2020

Στον Saint Laurent τα μοντέλα περπάτησαν στην έρημο και το αποτέλεσμα είναι συγκλονιστικό

Τον περασμένο Φεβρουάριο, ο Anthony Vaccarello για τον οίκο Saint Laurent παρουσίασε μια συλλογή με δυναμικές γραμμές, ρούχα από λαμπερό λατέξ σε ένα σκοτεινό runway με το χρώμα της λευκής άμμου. Ίσως το σετ είχε ως στόχο να θυμίσει τα ερημικά τοπία της Βόρειας Αφρικής, μια περιοχή με την οποία ο οίκος συνδέεται στενά αφού ο ίδιος Monsieur Saint Laurent γεννήθηκε στην Αλγερία.

Το 2020 αν κάτι στερηθήκαμε εκτός από την στενή επαφή, είναι το ντύσιμο και τα ταξίδια. Και ο creative director μόλις μας τα προσέφερε και τα δύο. Ο Anthony Vaccarello επέστρεψε στο στοιχείο της άμμου. Όμως, δεν υπήρχε κανένα show στο Παρίσι. Αντ' αυτού, ένα συγκλονιστικής ομορφιάς φιλμ από την συνεργάτη του Nathalie Canguilhem, και υπό τα soundtracks του Γάλλου μουσικού και συνθέτη SebastiAn, το οποίο τα μοντέλα περπατούν κάτω από τον καυτό, καλοκαιρινό ήλιο, σε ψηλούς αμμόλοφους στο πουθενά.

Το film ξεκινά με το μονόγραμμα του οίκου ΥSL αριστοτεχνικά σχεδιασμένο στην μία, απόκρημνη πλευρά της άγονης γης. Το μόνο που υπάρχει άλλωστε, είναι ουρανός και γη. "I wish you were here" (Εύχομαι να ήσουν εδώ), ήταν το ιδιαίτερο όνομα της συλλογής. Μια συλλογή αφιερωμένη στην ελευθερία της κίνησης, που μας καλεί να αποδράσουμε.

Οι εικόνες με τις πολλαπλές πανοραμικές λήψεις, οι ουδέτεροι τόνοι της συλλογής που μπερδεύονται στα μάτια με αυτούς της τεχνητής ερήμου, η μουσική αλλά και η αλληγορία του βίντεο συναρπάζουν. Φυσικά όλη αυτή η κινούμενη άμμος αντανακλά τα συναισθήματα του σχεδιαστή για το πού βρισκόμαστε τώρα.

Η συλλογή περιείχε πιο χαλαρές γραμμές από αυτές που μας έχει συνηθίσει: «Με ό, τι συνέβαινε στον κόσμο, ήθελα κάτι πιο μαλακό, πιο ζεστό», είπε ο fashion designer, για αυτό και στράφηκε στο αρχείο του οίκου και την "Saharienne" του μετρ της μόδας Υves Saint Laurent.

"Η έρημος για μένα, συμβολίζει αυτή τη λαχτάρα για γαλήνη, ανοιχτό χώρο, πιο αργό ρυθμό. Τα ρούχα είναι επίσης πιο μαλακά, το πνεύμα της συλλογής είναι πιο ευγενικό, απογυμνωμένο". Το ασπρόμαυρο δήλωνε ισχυρή παρουσία, με ντελικάτα πουκάμισα και ποδηλατικά κολάν, militairy αναφορές και 60's πανωφόρια με statement ψυχεδελικά floral και γούνινα φινιρίσματα.

Οι killer μπότες του Saint Laurent ήταν εκεί και συνόδευαν τα elegant σύνολα, σε μπεζ, με κόκκινα accents να σπάνε την απολαυστική γαλήνη που προσέφεραν στο μάτι οι εικόνες. Το σκοτάδι πέφτει στην κρύα έρημο του Vaccarello και το runway παίρνει φωτιά.

Δείτε τα looks της συλλογής:

Γίνε κι εσύ μέλος μόνο με 6€/ έτος στο συνδρομητικό Jenny.gr Exclusive Benefits

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τις τάσεις της μόδας, τα τέλεια outfits και τα πιο hot fashion news.