ΣΤΙΛ RUNWAYS

Balenciaga: Η πρώτη couture συλλογή μετά από 53 χρόνια αποτελεί ορόσημο της μόδας


Μάρθα Κουμπάνη

7 Ιουλίου 2021

Balenciaga: Η πρώτη couture συλλογή μετά από 53 χρόνια αποτελεί ορόσημο της μόδας

O Demna Gvasalia κουβαλούσε το φορτίο των υψηλών προσδοκιών στους ώμους του με την πρώτη του συλλογή Balenciaga couture: είναι η πρώτη φορά που το label παρουσιάζει couture συλλογή από την εποχή του ιδρυτή του οίκου και το κλείσιμο του ατελιέ το 1968. Είναι επίσης η πρώτη φορά που ο οίκος παρουσιάζεi ανδρικές δημιουργίες υψηλής ραπτικής.

Το show παρουσιάστηκε στο original salon του Cristobal Balenciaga, το οποίο ανακαινίστηκε για την περίσταση, ενώ στην front row βρίσκονταν Kanye West, Bella Hadid, Anna Wintour, Edward Enninf.

Από μια απλή πόρτα με καθρέφτη,το πρώτο look εμφανίστηκε σε ένα δωμάτιο χωρίς μουσική, χωρίς άλλο ήχο εκτός από τα βήματα του μοντέλου. Τα πρώτα looks ήταν όλα μαύρα -μια αναφορά στον ίδιο τον Balenciaga, ο οποίος συνήθως άνοιγε τις επιδείξεις με μαύρα σύνολα, για να εστιάζει το κοινό στη σιλουέτα. Αυτό περιελάμβανε κοστούμια για άνδρες και γυναίκες, tailored σακάκια, maxi παλτό που άγγιζαν το έδαφος.

Οι γνωστές oversized σιλουέτες του οίκου ήταν εκεί, μαζί με γούνινα πανωφόρια που συνδυάστηκαν με mom jeans.

Ένα ακόμα σημείο -αναφορά στην κληρονομιά του οίκου, το τελευταίο look του φινάλε ήταν νυφικό, με ένα εντυπωσιακό μακρύ πέπλο που κάλυπτε το πρόσωπο.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τις τάσεις της μόδας, τα τέλεια outfits και τα πιο hot fashion news.