ΣΤΙΛ RUNWAYS

Alberta Ferretti: Η ανοιξιάτικη συλλογή της θα μας μεταμορφώσει σε πεταλούδες σε αέναη κίνηση


Μάρθα Κουμπάνη

24 Σεπτεμβρίου 2021

Alberta Ferretti: Η ανοιξιάτικη συλλογή της θα μας μεταμορφώσει σε πεταλούδες σε αέναη κίνηση
Alberta Ferretti: Η ανοιξιάτικη συλλογή θέλει να μας μεταμορφώσει σε πεταλούδες

«Μετά το lockdown, ήταν όλα φλατ», είπε η Alberta Ferretti, η οποία αποφάσισε να διοχετεύσει την ενέργειά της σε σχέδια που πιστεύει ότι θα κάνουν τις γυναίκες να αισθανθούν ξεχωριστές και θα καλύψουν αυτήν την ανάγκη για καινοτομία και δημιουργικότητα. Παρέμεινε πιστή στο στιλ της και στη δική της «γλώσσα», καθώς όπως είπε, «οι γυναίκες δεν αλλάζουν προσωπικότητα κάθε έξι μήνες».

Για την άνοιξη του ‘22, παρουσίασε στο Μιλάνο μια συλλογή από ρούχα φτιαγμένα για να κινούνται: να κυματίζουν στον άνεμο, να κυματίζουν κατά μήκος του σώματος ή να στροβιλίζονται σε μια «κακοφωνία» από σιφόν σε μια υπέροχη χορευτική πίστα.

Αιθέρια φορέματα, χαλαρά παντελόνια και ελαφριά, μάξι πανωφόρια, crochet tops με πολύ μακριά κρόσσια, και παγιέτες ήταν μόνο μερικά από τα στοιχεία που έκαναν αίσθηση. Οι όγκοι ήταν μαλακοί και τα μήκη ήταν είτε πολύ κοντά, είτε μεγάλα και ευέλικτα.

Η πεταλούδα ήταν το μόνο print, σύμβολο της αναγέννησης και της μεταμόρφωσης, αλλά επανεξετάστηκε με όμορφα ντεγκραντέ εφέ σε μετάξι, λινό και σιφόν. Η συλλογή άλλωστε ήταν ελαφριά σαν το πέταγμα της, με πολλούς να σχολιάζουν την ήσυχη ιδιοφθία της Ferretti, η οποία μοιάζει να κατάλαβε καλύτερα από τον καθένα τι θέλουν οι γυναίκες τώρα, μετά από τόσο μεγάλο διάστημα περιορισμένες. Oι γυναίκες θέλουν να επιστρέψουν στο glam, αλλά δεν μπορούν να το κάνουν τόσο απότομα.

Δείτε τα looks:

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τις τάσεις της μόδας, τα τέλεια outfits και τα πιο hot fashion news.