ΣΤΙΛ RUNWAYS

Valentino S/S 2022: Mια συλλογή φτιαγμένη για rendez-vous στο νυχτερινό Παρίσι


Μάρθα Κουμπάνη

3 Οκτωβρίου 2021

Valentino S/S 2022: Mια συλλογή φτιαγμένη για rendez-vous στο νυχτερινό Παρίσι
Valentino S/S 2022: Mια συλλογή φτιαγμένη για rendez-vous στο νυχτερινό Παρίσι

«Νομίζω ότι πρέπει να κάνουμε ένα βήμα μπροστά, όχι ένα βήμα πίσω και γι 'αυτό δεν ήθελα να επιστρέψω στο Παρίσι και να παρουσιάσω τη συλλογή σε ένα παλάτι, ή σε οποιοδήποτε από τα μέρη που πήγαμε πριν».

Έτσι, για να σηματοδοτήσει την επιστροφή του ready-to-wear του Valentino στο Παρίσι, o Pierpaolo Piccioli επέλεξε την παλιά αγορά στο Carreau du Temple και μια σειρά γειτονικών cafés και restaurants απέναντι για να διοργανώσει ένα χαρούμενο reunion. Ήταν ο δικός του τρόπος να κάνει μια στροφή και να αγκαλιάσει μια νέα γενιά, τη νεολαία, όπως έκανε στπ παρελθόν ο Mr.Valentino στα επαναστατικά 60s. Δημιούργησε έτσι μια συλλογή η οποία παρέμεινε πιστή στους κώδικες της μόδας, ενώ μίλησε για οικουμενική ομορφιά.

Την συλλογή χαρακτήρισε μια χαλαρή προσέγγιση στο glamour, με σορτς, φαρδιά τζιν, μπλούζες με κουμπιά, μεγάλα παλτό και κάπες, όλα σε μαλακά, ελαφριά υφάσματα. Αυτό δεν σημαίνει ότι ήταν basic -o Piccioli έπαιξε με το χρώμα με έντονα μοβ, κίτρινα, πράσινα και ροζ. Αυτά εξισορροπήθηκαν από σοκολατί πινελιές, καθώς και μια επιλογή από μαύρες εμφανίσεις που εμοιάζαν σχεδόν goth. Τα φορέματα ήταν κυρίως κοντά και γλυκά, με μερικές πιο μακριές, πιο μποέμ εξαιρέσεις.

Τέλος για την επόμενη άνοιξη ο σχεδιαστή επαναφέρει στην μόδα τα gladiator σανδάλια και τις combat boots.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τις τάσεις της μόδας, τα τέλεια outfits και τα πιο hot fashion news.