ΣΤΙΛ RUNWAYS

Ήταν η συλλογή Miu Miu ωδή στα 00s; Ναι. Θα τη φορέσουμε; Mε τίποτα. Δείτε και θα καταλάβετε


Μάρθα Κουμπάνη

6 Οκτωβρίου 2021

Ήταν η συλλογή Miu Miu ωδή στα 00s; Ναι. Θα τη φορέσουμε; Mε τίποτα. Δείτε και θα καταλάβετε
Aν είχατε την παραμικρή αμφιβολία ότι τα 00s επιστρέφουν το show Miu Miu είναι η απάντηση

Mπορείτε να θυμηθείτε πώς ήταν να είσαι μαθήτρια λυκείου ή ακόμα και φοιτήτρια στις αρχές των 00s; Να σας βοήθησω. Θυμάστε τις φούστες που φορούσατε τότε; Ω ναι, εκείνες τις πολύ κοντές. Για την ιστορία εγώ πήγαινα γυμνάσιο, ήμουν ατίθασο νιάτο που λικνιζόταν με Pussycat Dolls (ήταν η εποχή της R&B) και περνούσα όλο το καλοκαίρι φορώντας μίνι φούστα, την οποία τότε η γιαγιά μου χαρακτήριζε φούστα-ζώνη. Been there;

Τότε μάλλον θα αισθανθείτε μια ανατριχίλα να σας διαπερνά, όταν δείτε την ανοιξιάτικη συλλογή της Miuccia Prada για τον οίκο Miu Miu.

Αν λοιπόν είχατε την παραμικρή αμφιβολία ότι το στιλ της δεκαετίας του 2000 επιστρέφει, το χθεσινό show είναι η απάντηση. Τα μοντέλα εμφανίστηκαν με super short μίνι και χαμηλοκάβαλες φούστες (ποιος να μου το ΄λεγε ότι θα έβαζα αυτά τα δύο στην ίδια πρόταση) και εξίσου κοντά tops. Πολύ σωστά καταλάβατε, τα κορίτσια ήταν ελάχιστα ντυμένα στο show, παρά το γεγονός ότι τις εμφανίσεις συμπλήρωναν καμπαρντίνες και loafers φορεμένα με κάλτσες.

Βλέπετε η Miuccia Prada οραματίστηκε το νέο office look, όπως θα ήταν αν η Gen Z ξεκινούσε να εργάζεται αμέσως μετά από μια πανδημία. Στο σύμπαν Miu Miu, η γυναίκα Μiu Miu θέλει να σπάσει τους κανόνες, συμπεριλαμβανομένων των dress codes. Παίρνει λοιπόν ψαλίδι και κόβει τις κατά τα άλλα αυστηρές φούστες και σακάκια της. Οκ ίσως τα παρακόβει λιγάκι.
 

Αν θα τα φορούσα; Με τίποτα. Η παντελής απούσια body diversity και τα απίστευτα λεπτά κορμιά που είδαμε στην πασαρέλα προβληματίζουν, αλλά αυτή είναι μια συζήτηση που θα κάνουμε άλλη μέρα.

Με έναν τρόπο το show είχε έντονα cool vibes και τα ρούχα θα δείχνουν υπέροχα σε fashion editorials, ενώ υπήρχαν looks που θα μπορούσαν να φορεθούν από κάθε γυναίκα εκεί έξω. 

Δείτε τα looks στη gallery:

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τις τάσεις της μόδας, τα τέλεια outfits και τα πιο hot fashion news.