ΣΤΙΛ RUNWAYS

Fendi: Ο Kim Jones έφερε την haute couture στο σύμπαν του Star Wars


Μάρθα Κουμπάνη

28 Ιανουαρίου 2022

Fendi: Ο Kim Jones έφερε την haute couture στο σύμπαν του Star Wars
Photo credit: Pixel Formula
O σχεδιαστής εμπνεύστηκε από το διάσημο έργο επιστημονικής φαντασίας

Ο Kim Jones παρουσίασε την δεύτερη συλλογή Haute Couture του για τον οίκο Fendi στο Παρίσι σε ένα επιβλητικό show και ένα σκοτεινό runway.

«Έχω κοιτάξει όλα τα βιβλία επιστημονικής φαντασίας μου. Τα διάβαζα όλα τα Χριστούγεννα», είπε . «Δεν ξέρω, πάντα μου άρεσε το Star Wars. Έχω ακόμα παιχνίδια Star Wars».

Φυσικά, βρήκε κοινά σημεία με τον ίδιο τον οίκο Fendi: Από την μία το ογκώδες, απόκοσμο αρχηγείο γνωστό και ως Death Star και από την άλλη η Ρώμη, όπου η αρχαιότητα και ο νεωτερισμός συνδυάζονται. Όλα αυτά έδεσαν μαζί σε ένα θέμα επιστημονικής φαντασίας για την ανοιξιάτικη collection του.

H Sofia Steinberg άνοιξε το show στο Palais Brogniart, με τα λαμπερά περιγράμματα ενός ναού να αιωρούνται στο σκοτάδι.

O Jones θέλησε η σιλουέτα να δείχνει ψηλόλιγνη, μέσα από μάξι φορέματα, ή mini που συνοδεύονταν από κάπα που άγγιζε το πάτωμα. Τα συνδύασε με ψηλά παπούτσια με πλατφόρμα χωρίς τακούνι, δίνοντας στο ήδη ψηλό cast του «αυτή τη μακριά, αδύνατη, σχεδόν εξωγήινη σιλουέτα». Τα εξωγήινα υποδήματα αποδείχθηκαν πρόκληση για ορισμένα από τα μοντέλα, ωστόσο. Η απόκοσμη παλέτα του περιελάμβανε μαύρο και τόνους του σπασμένου λευκού και της ομίχλης -υπήρχε άλλωστε καπνός παντού τριγύρω, silver και έσπαγε με μοβ και βαθύ κόκκινο.

Δείτε τα πιο εντυπωσιακά looks στη gallery που ακολουθεί:

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τις τάσεις της μόδας, τα τέλεια outfits και τα πιο hot fashion news.