ΣΤΙΛ SHOPPING

Δύο ελληνικά brands με τσάντες που θέλουμε να κρατήσουμε αυτό το καλοκαίρι


Χριστίνα Θεοδωροπούλου

5 Ιουνίου 2020

Δύο ελληνικά brands με τσάντες που θέλουμε να κρατήσουμε αυτό το καλοκαίρι

Μέσα στη δίνη των τελευταίων γεγονότων, μέσα στην ανασφάλεια για την υγεία, πρωτίστως και κατ’ επέκταση για την οικονομία, το θετικό είναι ότι ακόμα μπορεί κανείς να παρατηρήσει μικρά ανθάκια στην ελληνική μόδα που προμηνύουν ένα μέλλον πιο ευχάριστο. Σε αυτό το γεγονός, έχουν συμβάλλει τα μέγιστα τα νέα fashion brands που έχουν αρχίσει –ευτυχώς κι επιτέλους! – να πληθαίνουν στη χώρα μας. Άνθρωποι νέοι με αισθητική, όραμα και μεράκι, βρίσκουν τρόπους να συνθέτουν τα ταλέντα τους, να τα ταιριάζουν με την αισθητική τους, να τα προσαρμόζουν στις σύγχρονες ανάγκες και τελικά να δημιουργούν ένα προϊόν που καθεμία από εμάς θέλει στην ντουλάπα της.

Αυτή τη φορά, ιδιαίτερη μνεία θα δοθεί σε ένα αγαπημένο γυναικείο φετίχ, τις τσάντες και σε δύο brands που έχουν κάτι διαφορετικό να σου πουν. Είναι και τα δύο ιδιαίτερα, έχουν μία συγκεκριμένη φιλοσοφία και από την πρώτη κιόλας οπτική επαφή, μπορείτε να αντιληφθείτε ότι το αντικείμενο αυτό έχει χαρακτήρα.

La Chaîne

https://instagram.com/p/CASSMm-lhKP/

To brand La Chaîne το παρακολούθησα από την αρχή του. Η Ελένη Μπουγιουκλή το ξεκίνησε με αφορμή μία δική της έλλειψη στην ντουλάπα, τις chain-belts. Ξεκίνησε λοιπόν, φτιάχνοντας ζώνες και πολύ γρήγορα ο σχεδιασμός της τσάντας κέρδισε την προσοχή της. Μετά από 2 περίπου χρόνια και κοιτάζοντας την εξέλιξη του brand, θα έλεγε κανείς ότι οι ζώνες ήταν απλά το εφαλτήριο για να ξεδιπλώσει την εκλεπτυσμένη και σύγχρονη αισθητική της ματιά στο κομμάτι της γυναικείας τσάντας.

Ο minimal σχεδιασμός και οι έξυπνες προσθήκες, τόσο πρακτικές όσο και στιλιστικές είναι αυτά που θα σας κάνουν να ξεχωρίσετε τις τσάντες της φετινής, καλοκαιρινής συλλογής. Η Ελένη σχεδιάζει όμορφες τσάντες για σύγχρονες γυναίκες, χωρίς ωστόσο να πρόκειται για ένα αμιγώς επίκαιρο fashion item. Μία διαχρονική νότα είναι πάντα σαφέστατη σε κάθε τσάντα, ενώ μαεστρικά έχει καταφέρει να πλέξει μία τελική εικόνα που σε κάνει να αισθάνεσαι μοναδική, κρατώντας τη.

https://instagram.com/p/CA9tMkypnbM/

Κι αυτό είναι το ζητούμενο. Τα αξεσουάρ, και κυρίως η τσάντα, να έχουν κάτι να πουν, να μπορούν να “ακουστούν” σε ένα outfit και οι τσάντες La Chaîne, αναμφίβολα το καταφέρνουν.

Meraki Bags

https://instagram.com/p/CBAIWuUpPrk/

Από το όνομα του brand παίρνετε εύκολα μία πρώτη ιδέα. Αυτές οι τσάντες δημιουργήθηκαν όντως από το μεράκι της Άντυ Σκαράκη και της Ελίνας Μαυρομάτη. Πρόκειται για δύο καλές φίλες που δουλεύουν συμπληρωματικά η μία με την άλλη με κοινό παρονομαστή το μεράκι τους για δημιουργία. Οι τσάντες σε κάθε συλλογή έχουν μία αρχιτεκτονική προσέγγιση σχεδιαστικά, γεγονός που οφείλεται στην Άντυ, η οποία είναι αρχιτέκτονας. Ταυτόχρονα όμως, η Ελίνα Μαυρομάτη ως μουσειολόγος είναι εκείνη που προσθέτει μία πιο ιδιαίτερη αισθητική ματιά.

Τα υλικά που χρησιμοποιούν, είναι εκείνα που σηματοδοτούν ένα ιδιαίτερο αποτέλεσμα, ενώ ο γραμμικός σχεδιασμός εναρμονίζεται μοναδικά με την πρακτικότητα και την άνεση. Οι τσάντες αυτές φτιάχνονται όντως με μεράκι και άπαξ και μπουν στην ντουλάπα σας, θα γίνουν αμέσως ένα από τα basics της.

https://instagram.com/p/CAUqHy6lgGu/

Τα χρώματα, τα handles, τα μεγέθη και τα υλικά είναι πάντα πολύ προσεγμένα και ακολουθούν αυστηρά μία συγκεκριμένη μινιμαλιστική αισθητική. Ωστόσο, οι σύγχρονες τάσεις αφήνουν ένα αμυδρο αποτύπωμα στα items κι αυτό είναι η επιτυχία του brand.

Κεντρική φωτογραφία: instagram.com/lachaine_

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τις τάσεις της μόδας, τα τέλεια outfits και τα πιο hot fashion news.