STAR STYLE

5 μαθήματα που μας έδωσαν οι πιο κομψές γυναίκες της ιστορίας


Αφροδίτη Σακκά

7 Μαρτίου 2019

19550101_zab_m169_1019.jpg

Είναι σχεδόν αδύνατον να σκεφτούμε την ιστορία της μόδας και να μην μας έρθουν στο μυαλό κάποιες συγκεκριμένες γυναίκες. Ανάμεσα στα εναλλασσόμενα trends και το fast fashion του 21ου αιώνα, υπάρχουν κάποια μαθήματα μόδας που είναι διαχρονικά και μας τα έχουν διδάξει μερικές από τις πιο σημαντικές και φυσικά, κομψές γυναίκες της ιστορίας. Όσα χρόνια κι αν περάσουν, όσο κι αν ο κόσμος της μόδας αλλάζει συνεχώς, οι παρακάτω συμβουλές θα παραμένουν επίκαιρες και θα αποτελούν τη βάση για στιλ κλασικό, προσεγμένο και διαχρονικό.

Audrey Hepburn

To στιλ της Audrey Hepburn δεν περιοριζόταν μόνο στις ταινίες της και στα αξιομνημόνευτα looks της όπως αυτό στο Breakfast At Tiffany's. Το προσωπικό της στιλ ήταν αρκετά ανδρόγυνο και απέδειξε πως τα ανδρικά ρούχα μπορούν να δείξουν πραγματικά sexy όταν συνδυάζονται με τον σωστό τρόπο. Αν μας έδωσε μία συμβουλή, αυτή είναι πως ένα λευκό πουκάμισο, ένα tailored παντελόνι και ένα ζευγάρι loafers δεν μπορούν να είναι ποτέ λάθος.

Edie Sedgwick

Μπορεί η ζωή της νεαρής Edie να τελείωσε άδοξα, αλλά έμεινε στην ιστορία ως το απόλυτο style icon. Το έντονο eyeliner της ήταν ένα από τα μεγαλύτερα trends στα 50s - ωστόσο, ήταν η μεγάλη της αγάπη για τις ρίγες που την έκανε να ξεχωρίσει. Η Sedgwick λάτρευε οτιδήποτε περιλάμβανε ασπρόμαυρες ρίγες και πράγματι - ένα ριγέ, off the shoulder top θα είναι πάντα επίκαιρο.

Coco Chanel

Το μυαλό και το ταλέντο πίσω από έναν από τους μεγαλύρους οίκους μόδας της ιστορίας, ήταν, φυσικά, expert στο είδος. H Coco Chanel έγινε γνωστή καθώς απέρριψε οποιοδήποτε status quo και με τα εκκεντρικά για την εποχή statements της και τη δύναμη του χαρακτήρα της, μας δίδαξε μαθήματα για τη μόδα που θα χρησιμοποιούμε όσα χρόνια κι αν περάσουν. Ήταν γνωστή για τις απλές γραμμές και την minimal αισθητική της. Κάποτε είπε: "Ξεφορτώνομαι όσα μπορώ, όλα όσα δεν είναι χρήσιμα. Μέχρι να φτάσω την απλότητα." Οπότε, ως γνωστόν, less is more.

Grace Kelly

Έχετε αναρωτηθεί ποτέ ποιος ενέπνευσε την τσάντα Kelly του οίκου Hermes; Όπως θα καταλάβατε ήδη, ήταν, φυσικά, η Grace Kelly. Μία εξαιρετικά ταλαντούχα ηθοποιός με απαράμιλλο στιλ, στον κινηματογράφο και εκτός, η Kelly μας δίδαξε ένα πολύ σημαντικό μάθημα: Είναι σημαντικό να κρατάμε πάντα μία υπέροχη τσάντα. Είναι το αξεσουάρ που μπορεί να ανανεώσει εντελώς ακόμα και το πιο απλό outfit.

Jackie Kennedy

Για κάποια που βρισκόταν μέσα στην πολιτική, η Jackie Kennedy είχε μία εξαιρετικά έντονη στιλιστική αισθητική. Είχε πολλές επιρροές από την Ευρωπαϊκή μόδα της εποχής και πάντα κατάφερνε να δείχνει προσεγμένη και απόλυτα κομψή. Υπήρξαν πολλές στιγμές που η Kennedy δημιούργησε συζήτηση γύρω απ' τις στιλιστικές της επιλογές, αλλά αν τη θυμόμαστε για κάτι, αυτό είναι σίγουρα τα iconic στρογγυλά γυαλιά ηλίου της. Η αγάπη της για τα γυαλιά ηλίου ήταν τόσο μεγάλη που σπάνια εμφανιζόταν χωρίς αυτά - κι αυτό είναι ένα μάθημα που ίσως να πήρε και μία ακόμη πολύ σημαντική γυναίκα της μόδας, η Anna Wintour!

Δείτε ακόμη: Jackie Kennedy Onassis: Το απόλυτο style icon